prooptiki@msn.com

Ελένη Ευαγγελινού : Στις 21 Μαΐου δώστε μας την δύναμη να κάνουμε μαζί την Αλλαγή δυνατή!

Η Ελένη Ευαγγελινού είναι υποψήφια βουλευτής στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο νομό Αργολίδας και η τοποθέτησή της την ημέρα της παρουσίασης του ψηφοδελτίου στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου χειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό .
Σήμερα παρουσιάζουμε όλη την τοποθέτηση που αποτέλεσε ένα κάλεσμα στους ψηφοφόρους με συγκροτημένα πολιτικά επιχειρήματα
ΟΜΙΛΙΑ ΕΛΕΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΥ
Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αρχηγό μας Νίκο Ανδρουλάκη και την αρμόδια επιτροπή που με εμπιστεύτηκαν να δώσω την μάχη των βουλευτικών εκλογών σε μια τέτοια κρίσιμη συγκυρία για την χώρα μας.
Ειμαι η Ελένη Ευαγγελινού και προέρχομαι από μια οικογένεια, η οποία με πίστη στο προσωπικό της όραμα δημιούργησε ένα σημαντικό έργο σε αυτόν τον τόπο, κυρίως όμως από αγάπη και πίστη σε αυτόν και τις δυνατότητες του. Μια οικογένεια που μου έδωσε εφόδια, κριτικό πνεύμα, αξίες και μου μεταλαμπάδευσε ιδανικά, ωθώντας με από μικρή ηλικία να βάζω στόχους, στηρίζοντας με, προσφέροντας μου την ευκαιρία να πραγματοποιήσω και να ολοκληρώσω σπουδές συνδεδεμένες με τον πολιτισμό, την τέχνη και την ψυχολογία του Ανθρώπου. Κυρίως όμως με εφοδίασε με πολιτικό και πολιτισμικό ήθος, καθώς και την σημασία της κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς.
Υστέρα από χρόνια σπουδών, επέστρεψα στο Ναύπλιο όπου μεγάλωσα και έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθώ με τα κοινά σε τοπικό επίπεδο, ανοίγοντας μου την πόρτα σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία για έμενα, την ενασχόληση μου και δραστηριοποίηση μου με τα κοινά. Είναι ένας κόσμος προσφοράς, ένας κόσμος καινούργιος για εμένα, ένας κόσμος πρόκληση, ιδιαίτερα όμως για το γυναικείο φύλλο, το οποίο χρειάζεται να έχει ενεργό παρουσία και λόγο δυνατό.
Πάντα πίστευα ότι μέσα από την ενεργό συμμετοχή μπορούμε να καθορίσουμε το μέλλον μας, δίνοντας έναν αγώνα για την δημοκρατία, την ισότητα, την διαφάνεια, την αξιοπρέπεια και την δικαιοσύνη. Λέξεις με βαριά σημασία, συνδεδεμένες με την ιστορία του κινήματος μας, που δημιούργησε ο αείμνηστος ηγέτης μας Ανδρέας Παπανδρέου. Εμείς οι νέοι λοιπόν που εισερχόμαστε στον πολιτικό στίβο την σημερινή εποχή έχουμε ένα χρέος. Ο πολιτικός λόγος από εδώ και μπρος πρέπει να συνεπάγεται έργο και συνέπεια. Και αυτό υποστηρίζει η παράταξη μας και γι’ αυτό τον λόγο δέχτηκα αυτή χρονική στιγμή να βάλω υποψηφιότητα σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές.
Οι θεμελιώδεις αλλαγές, οι ευκαιρίες και η κατανόηση στα λάθη του παρελθόντος, είναι η πυξίδα και ο ανοιχτός δρόμος για την Ελλάδα του σήμερα. Μια Ελλάδα που αντιμετωπίζει μείζονος σημασίας Οικονομικές, Κοινωνικές και γεωπολιτικές προκλήσεις για την χώρα μας. Έτσι προκύπτει ανάγκη από μέτρα άμεσης ανακούφισης, σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, άμεση ανάγκη στήριξης του αγροτικού τομέα, ανάγκη υποστήριξης της εργασίας, μια αξιοπρεπή δημόσια υγεία , δημόσια παιδεία, ανάγκη για ένα ουσιαστικά κοινωνικό κράτος που επιδιώκει και στοχεύει να βρίσκεται πάντα κοντά στις ανάγκες των πολιτών του.
Ζώντας εδώ γνωρίζω τα προβλήματα του νομού μας, όπως για παράδειγμα επιγραμματικά θα αναφέρω, ελλιπή ή ανεκπλήρωτα έργα υποδομής, οδικών δικτύων και όχι μόνο, για τον πληγείσα αγροτικό τομέα, για τις προβληματικές νοσοκομειακές υποδομές, την έλλειψη υποστήριξης του τουριστικού κλάδου και την ανάγκη υλοποίησης υποδομών που θα ενδυναμώσουν και θα αναδείξουν το πολιτισμικό στοιχείο του νομού μας. Έναν νομό με μεγάλη πολιτιστική κουλτούρα και κληρονομιά, καθώς και την σύνδεση του Αγροτικού πολιτισμού με τον τουρισμό. Επιπροσθέτως, ως γυναίκα θα ήθελα να τονίσω την αδήριτη ανάγκη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και Παιδείας να αναγεννηθεί και να επαναπροσδιοριστεί στις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας.
Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν όλοι μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε για να συνδιαμορφώσουμε και να διεκδικήσουμε καλύτερες μέρες για τον τόπο μας.
Χρειάζεται να αγωνιστούμε για να ξανακάνουμε, ιδιαίτερα τους νέους μας να πιστέψουν πως η πολιτική δεν είναι το πρόβλημα αλλά το μέσο για ένα μέλλον δομημένο με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση, για την Δημοκρατική Αλλαγή, την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και την Κοινωνική Συνοχή της Χώρας μας.
Ο αγώνας για την δημοκρατία, την ισότητα, την διαφάνεια, την αξιοκρατία, την αξιοπρέπεια και την δικαιοσύνη δεν είναι μόνο λόγος και υποσχέσεις, αλλά έργο που χτίζεται μέρα τη μέρα.
Φίλοι μου, σύντροφοι, συναγωνιστές, στις 21 Μαΐου δώστε μας την δύναμη να κάνουμε μαζί την Αλλαγή δυνατή!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αργολίδας: Περιοδείες σε χωριά, στο Λυγουριό και το Άργος (φωτο)

Συνεχίζονται οι περιοδείες από τα κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αργολίδας, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Οι επισκέψεις στα χωριά Σταθέικα, Σχινοχώρι, Μαλαντρένι, Κουτσοπόδι, στο Λυγουριό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το συγκινητικό «αντίο» της Άλκηστις Παπαδημητρίου στη Βασιλική (Μπούλη) Μηναίου

Το δικό της «αντίο» στην Βασιλική (Μπούλη) Μηναίου στέλνει η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, κα Άλκηστις Παπαδημητρίου, με μια συγκινητική ανάρτηση που αναφέρει τα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »