prooptiki@msn.com

Δήμος Επιδαύρου : Αγάπη για τα παιδιά και σεβασμός στις οικογένειες με αποδείξεις-Ασφάλιση 700 μαθητών ανακοίνωσε ο Τάσος Χρόνης

 

Η αγάπη για τα παιδιά και ο σεβασμός στις οικογένειες τους αποδεικνύεται με πράξεις και αυτό φαίνεται ότι το γνωρίζει καλά ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης που ανακοίνωσε σήμερα την ασφάλιση όλων των μαθητών σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία .Επτακόσιοι μαθητές  θα έχουν ομπρέλα προστασίας που δημιουργήθηκε μέσα από μία σειρά διαδικασιών στις οποίες είχε συμμετοχή εκτός από τον Δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών Φώτης Οψιμούλης αλλά και οι παράγοντες της εκπαίδευσης .Στην σχετική δήλωση ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης ανέφερε τα ακόλουθα:   Από την αρχή της δημοτικής μας θητείας, με σταθερά βήματα προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να λειτουργήσουμε σωστά τα νομικά πρόσωπα του Δήμου μας παράγοντας ουσιαστικό έργο.

Για να γίνει αυτό έπρεπε να θέσουμε στη σωστή βάση τον τρόπο λειτουργίας τους, σύμφωνα με το νόμο αλλά και τις σύγχρονες ανάγκες. Αυτό έγινε μέσα από συνεννόηση αλλά και παραγωγικές διαφωνίες.
Δύο χρόνια μετά, τα αποτελέσματα δικαιώνουν τις επιλογές μας, σε μεγάλο ποσοστό.
Δύο τέτοια νομικά πρόσωπα είναι οι σχολικές επιτροπές.
Το έργο που έχει παραχθεί την τελευταία διετία είναι αδιάψευστος μάρτυρας της σωστής και στοχευμένης κατεύθυνσης των χρημάτων που δίνονται για τα σχολειά μας.
Η ουσιαστική επίλυση χρόνιων αλλά και έκτακτων προβλημάτων των σχολικών κοινοτήτων, μας δίνει το δικαίωμα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να ασχοληθούμε και με ζητήματα που ενώ έπρεπε να είναι προτεραιότητα, δεν μπορούσαμε να τα υλοποιήσουμε!
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς εχθές ολοκληρώθηκε η απόφαση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια  σχολική επιτροπή, και πολύ σύντομα ΟΛΟΙ οι μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως την Τρίτη Λυκείου θα έχουν την δυνατότητα να ασφαλιστούν, μέσω των επιτροπών ΔΩΡΕΑΝ.
Τα παιδιά μας θα μπορούν να ασφαλιστούν, σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία, για όλο το διάστημα της σχολικής χρονιάς. Η παροχή θα ισχύει μία ώρα πριν την έναρξη των μαθημάτων και θα λήγει μία ώρα μετά, ενώ θα είναι καθ’ όλη τη διάρκεια σχολικών εκδρομών ή δραστηριοτήτων που οργανώνονται από τα σχολεία μας.
Έχει ληφθεί ειδική μέριμνα ώστε οι γονείς να μπορούν να διαχειριστούν οικονομικά μια κατάσταση που θα προκύψει στο παιδί τους με ημερήσια νοσοκομειακά επιδόματα, ασφάλεια εξόδων ατυχήματος εντός ή και εκτός νοσοκομείων, έξοδα θεραπείας ξαφνικής ασθένειας ακόμα και πιο σοβαρές περιπτώσεις ανικανότητας. Όλα αυτά θα αναλυθούν σύντομα σε όλους τους γονείς.
Με αυτό λοιπόν το πρόγραμμα οι 700 περίπου μαθητές μας, οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί δίνουν σημασία στα εφόδια που προκύπτουν από τις δομές εκπαίδευσης και όχι σε εξωγενή προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την καθημερινότητα.
Ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών Φώτης Οψιμούλης, πιστός στο κοινωνικό συμβόλαιο που ‘’υπογράψαμε’’ πριν δύο χρόνια με τους συνδημότες μας, αλλά και όλα τα μέλη των σχολικών επιτροπών, θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για τη μέχρι τώρα πορεία τους και τους ευχαριστούμε για αυτό.
Ο Δήμος Επιδαύρου και τα νομικά του πρόσωπα, είναι ένα ενιαίο σύνολο που παράγει αποτελέσματα προκειμένου ο τόπος μας να είναι όχι μόνο ‘’Τόπος να δεις’’ αλλά και ‘’Τόπος να ζεις’’.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
ΤΑΣΟΣ ΧΡΟΝΗΣ  
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ο τρόμος κατοικεί στα σχολεία και η Περιφέρεια Πελοποννήσου γίνεται πρότυπο σχολικού εκφοβισμού

Ένα στα δυο παιδιά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δέχεται σχολικό εκφοβισμό, σύμφωνα με τα όσα κατέγραψαν τα στοιχεία της έκθεσης του «Χαμόγελου του Παιδιού». Η έρευνα,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Δεσμοί Αίματος”: 180η τακτική εθελοντική αιμοδοσία στην ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ-Δ.ΥΠ.Α

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αργολίδας “Δεσμοί Αίματος” διοργανώνει τη 180η τακτική εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2023 από 9:00πμ έως 13:00μμ στην ΕΠΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην ενημερωτική διημερίδα της ΚΕΔΕ, “στόχος του αυτοδιοικητικού πρέπει να είναι η προσφορά, όχι η επανεκλογή”

“Ως αυτοδιοικητικοί εκπροσωπούμε τον κόσμο μας, τον κόσμο που μας ψήφισε -στηρίζουμε και υπηρετούμε τα συμφέροντά του. Προφανώς ο καθένας μας έχει την ιδεολογία του,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συνάντηση της Αντιδημάρχου Τουρισμού του Δήμου Ερμιονίδας με την Υφυπουργό Τουρισμού

Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Έλενα Ράπτη, είχε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ερμιονίδας, κ. Αγγελική Λούμη, με κύριο θέμα την τουριστική ανάπτυξη, προώθηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιδείνωση του καιρού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τη Δευτέρα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει μεθαύριο Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ο καιρός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού (ΕΔΕΚ) που εξέδωσε η Εθνική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »