prooptiki@msn.com

6η ΕΜΑΚ: Φύλλο πορείας για οκτώ πυροσβέστες-Μετακίνηση και για εμβολιασμένους και για κάποιους που είχαν νοσήσει(!) (βίντεο)

Τη διαφωνία του εκφράζει ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών ΝΔ Ελλάδας, Β. Φερτάκης: «Περιμένουμε επίσημη απάντηση από τη φυσική ηγεσία για ποιόν λόγο μετακινήθηκαν και συνάδελφοι που είχαν εμβολιαστεί ή νοσήσει. Είμαι έντονα προβληματισμένος για το σκεπτικό της απόφασης. Μήπως επειδή συμμετείχαν και αυτοί στην δικαστική διεκδίκηση;»

Οκτώ πυροσβέστες που υπηρετούσαν στην 6η ΕΜΑΚ με έδρα την Πάτρα πήραν φύλλο πορείας για άλλες υπηρεσίες επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό.
Με προχθεσινή απόφαση του Αρχηγού της Π.Υ. μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες οι 54 συνολικά πυροσβέστες από τις 8 ΕΜΑΚ της χώρας, ενώ χθες επανατοποθετήθηκαν με απόφαση των κατά τόπους διοικήσεων.
Στην Αχαΐα τα οκτώ στελέχη που αποχώρησαν από την 6η ΕΜΑΚ αναλαμβάνουν υπηρεσία ως εξής: τρεις στον Α΄ Πυροσβεστικό Σταθμό, τρεις στην Π.Υ. της ΒΙΠΕ, ένας στο Κλιμάκιο Ρίου και ένας ακόμα στο Κλιμάκιο Χαλανδρίτσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι εξ αυτών δεν είχαν κάνει το εμβόλιο, ένας είχε νοσήσει με Covid και ένας ακόμα είχε εμβολιαστεί.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς Βασίλης Φερτάκης ερωτηθείς από την «Γ» ανέφερε πως «λέμε ναι στον εμβολιασμό, όχι όμως στο ύφος, τη διατύπωση και στην διαδικασία που ακολουθήθηκε. Θεωρώ ότι η ηγεσία του Σώματος θα έπρεπε να επιμείνει στην ενημέρωση με σχέδιο και στρατηγική για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα», υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος προσωπικά τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού και ήταν από τους πρώτους που το έκανε.
Ωστόσο, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, λέγοντας «περιμένουμε επίσημη απάντηση από τη φυσική ηγεσία για ποιόν λόγο μετακινήθηκαν και συνάδελφοι που είχαν εμβολιαστεί ή νοσήσει. Είμαι έντονα προβληματισμένος για το σκεπτικό της απόφασης. Μήπως επειδή συμμετείχαν και αυτοί στην δικαστική διεκδίκηση;»
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας από τις 8 ΕΜΑΚ ένα μεγάλο ποσοστό γύρω στο 85% είχαν κάνει εμβόλιο ή είχαν σκοπό να κάνουν, έμεινε ένα 10%-15%. Στην περιοχή μας σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι υψηλότερο σε σχέση με άλλες περιοχές.

ΑΡΧΗΓΟΣ: «ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ Η ΔΙΑΤΑΓΗ»
Πάντως ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης σε δηλώσεις του χθες ανέφερε πως «εφαρμόστηκε απλώς η σχετική διαταγή. Είχαμε δώσει ένα μεγάλο χρονικό περιθώριο σε όσους υπηρετούν στην υπηρεσία για να εμβολιαστούν. Η ΕΜΑΚ παρέχει συνδρομή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όποιο μέρος του κόσμου, αν κριθεί αναγκαίο. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, να είναι ανεμβολίαστοι».
Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ
Σημειώνεται ότι συνολικά 54 πυροσβέστες από τις 8 ΕΜΑΚτης χώρας παίρνουν μετάθεση, επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν. Από αυτούς, οι 19 υπηρετούν στην Αττική στην 1η ΕΜΑΚ, 8 στην 6η ΕΜΑΚ Πάτρας και οι επτά στην 3η ΕΜΑΚ Κρήτης.
Πηγή: gnomip.gr, ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δολοφονική επίθεση στο Β. Κωστέτσο από μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας-Μαχαίρωσαν το φίλο του (φωτο)

Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε ο γνωστός σχεδιαστής, Βασίλειος Κωστέτσος, όταν άγνωστοι επιχείρησαν να το ληστέψουν στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Πέμπτης (11.8.2022). Την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αρχαιολογικοί χώροι: Ο ταύρος της Κνωσού για… το ψυγείο-Πτωτικές τάσεις εμφάνισε το πωλητήριο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Η καλή εικόνα της φετινής τουριστικής περιόδου αντανακλάται και στα έσοδα των πωλητηρίων των μεγάλων αρχαιολογικών χώρων, που ανταγωνίζονται –και ορισμένες φορές ξεπερνούν– εκείνα του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »