prooptiki@msn.com

Γεωργόπουλος: «Αυτό που δεν έκαναν σε 5.475 μέρες το πράξαμε εμείς σε λιγότερο από 730 μέρες»

Ο κ. Λάμπρου συνεχίζει να εκτίθεται, κατρακυλώντας απτόητος στον ολισθηρό κατήφορο που τον έχουν οδηγήσει οι όψιμοι πολιτικοί φίλοι και συμβουλάτορές του.

Χωρίς καμία ντροπή, έχει το θράσος να αναφέρεται στην αξιοποίηση της δωρεάς του κτήματος Φωστίνη ως αθλητικό κέντρο και στην ξεχασμένη μελέτη την οποία βρήκαμε αραχνιασμένη και καταχωνιασμένη επί δεκαπέντε χρόνια στα συρτάρια του Δήμου.
Ναι μεν ήταν μια μελέτη κατασκευής αθλητικού κέντρου ολοκληρωμένη και εγκεκριμένη από τον Ιανουάριο του 2004, αλλά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, που ανέλαβε η Νέα Δημοτική Αρχή, κανείς δεν είχε ασχοληθεί αποτελεσματικά μαζί της και την είχαν πετάξει στα αζήτητα.
Από το 2004 έως το 2019, δηλαδή επί 15 ολόκληρα χρόνια ή 5.475 μέρες, τα 7 μάλιστα επί θητείας Λάμπρου στη διοίκηση του Δήμου, κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί της.
Και εμείς μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια την επικαιροποιήσαμε και την εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να κατασκευαστεί επιτέλους το αθλητικό κέντρο στο κτήμα Φωστίνη και να αξιοποιηθεί η δωρεά του μεγάλου μας ευεργέτη.
Αυτό λοιπόν που δεν έκαναν οι προηγούμενοι που διοικούσαν τον Δήμο Ερμιονίδας, μεταξύ των οποίων και ο κ. Λάμπρου, σε 5.475 μέρες το πράξαμε εμείς σε λιγότερο από 730 μέρες.
“Ηλίου φαεινότερον” λοιπόν ποιος βλάπτει τα συμφέροντα του Δήμου, και ποιος ενδιαφέρεται γι’ αυτά και τα προωθεί.
Αφού μιλάει με περισσή άνεση ο κ. Λάμπρου για το ποιος βλάπτει ή έχει βλάψει τα συμφέροντα του Δήμου, θα του θυμίσω την περίπτωση της υποχρέωσης παραχώρησης από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στον Δήμο Ερμιονίδας εδαφικής έκτασης ή αντίστοιχα ποσού 1.180.000,00€, κατόπιν μιας επιζήμιας για τα συμφέροντα του Δήμου, της υπ’ αριθ. 331/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας.
Και ερωτώ τον κ. Λάμπρου ποια ήταν η στάση και η ψήφος του στην συγκεκριμένη συνεδρίαση;
Μήπως ψήφισε εναντίον του ορισμού δικηγόρου και προσφυγής στη Δικαιοσύνη ώστε να απαιτηθεί η χρηματική αποζημίωση, και όχι η παραχώρηση εδαφικής έκτασης ευτελούς αξίας, όπως και έγινε τελικά;
Συνεχίζει ο κ. Λάμπρου να αναφέρεται στην δωρεά του αείμνηστου Κώστα Δημότση ή  Έλληνα, όταν επί 2 χρόνια τα έτη 2013 και 2014 που ήταν σε θέση ευθύνης στην διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας έκανε ελάχιστα για την αξιοποίησή της. 
Σαφώς και γνωρίζω άψογα τις δημοτικές διαδικασίες που αναφέρονται στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, οπότε ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι δυνατόν ο Δήμαρχος, ο οποίος ασχολείται με κάθε πρόβλημα, ελέγχει και συντονίζει καθημερινά την λειτουργία του Δήμου, να πηγαίνει κάθε τόσο στο υποθηκοφυλακείο και να κάνει έρευνες για τις εκατοντάδες ιδιοκτησίες του Δήμου.
Γι’ αυτό και αναθέσαμε τις εργασίες κτηματογράφησης των ιδιοκτησιακών τίτλων του Δήμου Ερμιονίδας, οι οποίοι είναι πάνω από 300, σε δικηγόρους.
Όσον αφορά το θέμα της αποδοχής και της μεταγραφής της κληρονομιάς του αείμνηστου Κων. Δημότση ή «Έλληνα», καλό θα είναι ο κ. Λάμπρου να μην το ξύνει άλλο αυτό το θέμα διότι δεν τον συμφέρει. Ειπώθηκαν όλα στην από 23.09.2021 Ανακοίνωση. (ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ).
Επειδή έχω μάθει στη ζωή μου να πορεύομαι πάντα αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μου, καθημερινά εργαζόμαστε ακατάπαυστα μαζί με τους συνεργάτες μου, με στόχο την πρόοδο του τόπου μας και την εφαρμογή του προγράμματος της παράταξής μας, το οποίο έτυχε συντριπτικής αποδοχής από τους Δημότες της Ερμιονίδας, και υλοποιείται σταδιακά.
Ο Δήμαρχος
Γιάννης Γεωργόπουλος
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο :Εγκρίθηκε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο φάκελος για το έργο της μαρίνας του Ναυπλίου

Από τον Δήμο Ναυπλίου δόθηκε στην δημοσιότητα η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στο έργο της μαρίνας . Στην δήλωση του Δημάρχου Ναυπλίου Δημήτρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κρήτη: Συγκινητικό βίντεο με σκύλο που αρνείται να εγκαταλείψει το νεκρό φίλο του στη μέση του δρόμου

Ένα συγκινητικό βίντεο με πρωταγωνιστή ένα σκύλο στο Ηράκλειο Κρήτης, κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Το βίντεο δημοσίευσε στο Facebook η Νίκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ζεσταίνουν τις μηχανές οι αγρότες- Παμπελοποννησιακή διαμαρτυρία της ΟΑΣΠΠ, αύριο στην Τρίπολη

Ανακοίνωση-κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) για την Παμπελοποννησιακή διαμαρτυρία στην Τρίπολη, την Τετάρτη 25 Γενάρη (11πμ) Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΣΠΠ χαιρετίζει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1973: Ο Αλέξανδρος Ωνάσης αφήνει την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ μετά από αεροπορικό δυστύχημα

1556: O καταστροφικότερος σεισμός στην ανθρώπινη ιστορία πλήττει την επαρχία Σαντζί της Κίνας, σκοτώνοντας πάνω από 830.000 ανθρώπους. 1571: Ανοίγει στο Λονδίνο το βασιλικό χρηματιστήριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ: Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ-ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Πρώτιστο μέλημα κάθε Δημοτικής Αρχής οφείλει να είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των δημοτών. Επομένως, η διαχείριση και η ανάπτυξη πνευμόνων πρασίνου, τόσο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »