prooptiki@msn.com

Το δένδρο έριξε τον τοίχο στο 5ο δημοτικό

Στον αέρα τίναξαν τον τοίχο της περίφραξης του 5ου και 2ου Δημοτικού σχολείου Ναυπλίου οι ρίζες του δένδρου που πριν απο λίγο καιρό είχαν “περιποιηθεί¨οι υπεύθυνοι του Δήμου κόβοντας τα κλαριά χωρία να φυσικά να δουν ότι οι ρίζες πιέζουν και φυσικά θα ρίξουν τον τοίχο Φυσικά έπεσε το σχετικό τσιμέντο αλλά όπως έλεγαν οι γονείς αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα και μπορεί να βρει λύση αν το θελήσουν οι αρμόδιοι και μας υπενθύμισαν ότι πρίν απο λίγες μέρες παραδόθηκε στον Δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρο η ακόλουθη επιστολή

Επί σειρά ετών υφίσταται η ανάγκη δημιουργίας κτιρίου για τη στέγαση των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και μέχρι σήμερα ουδείς έχει ενσκήψει στο τεράστιο αυτό πρόβλημα που προκύπτει από τη συστέγαση των μαθητών του 2ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων.

Λειτουργικά δεν επαρκούν οι υπάρχουσες αίθουσες διδασκαλίας για την κάλυψη του αριθμού των μαθητών, συνεπώς χρησιμοποιούνται ενοικιαζόμενες παραπλήσιες ακατάλληλες αίθουσες, εκτός σχολικού συγκροτήματος για τις ανάγκες των καθημερινών μαθημάτων. Η μετακίνηση των μαθητών συνεπάγεται της απώλειας ωφέλιμου χρόνου τόσο από το ωρολόγιο πρόγραμμα όσο και από το διάλειμμα των μαθητών αυτών, δημιουργώντας τους ανισότητα σε σχέση με τα άλλα παιδιά. Δεν

υπάρχουν χώροι, για γραφεία και αίθουσες συναθροίσεων των εκπαιδευτικών και ενημέρωσης των γονέων, ώστε να υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία και επαφή, απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Λόγω έλλειψης χώρων, κινδυνεύει να χαθεί η αυτόνομη οντότητα που διακρίνει τα δύο σχολεία, τείνοντας να συγχωνευθούν αλλοιώνοντας έτσι τα χαρακτηριστικά τους.

Πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής του συνοικισμού είναι η δημιουργία κτιρίου του 5ου Δημοτικού Σχολείου. Ένα θέμα που απασχολεί την πόλη μας τα τελευταία 30 χρόνια και που δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση.
Με αφορμή τη συζήτηση που μονοπωλεί τελευταία η χρήση του στρατοπέδου, ανεξάρτητα από τη μεταφορά ή όχι υπηρεσιών κι άλλων φορέων της πόλης, σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που περιέχει μια τέτοια προσωρινή λύση, σας επισημαίνουμε την αναγκαιότητα διαχωρισμού και την ανάδειξη σε πρώτη προτεραιότητα του θέματος της κατασκευής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ατέλειες και παραλείψεις του υφιστάμενου κτιρίου, υπάρχει επιτακτική ανάγκη κατασκευής νέου σχολικού συγκροτήματος με την κατάλληλη δομή και ασφάλεια που απαιτείται για τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού. Ένα σχολείο το οποίο θα καλύπτει μεγάλο αριθμό μαθητών εντός της πόλεώς μας που δεν ξεχωρίζει από τον κοινωνικό ιστό της γειτονιάς με εύκολη και ασφαλή πρόσβαση.
Υπάρχουν αρκετοί χώροι τους οποίους γνωρίζετε και θα μπορέσετε να επιλέξετε έναν εξ αυτών. Η απόφαση που θα ληφθεί εναπόκειται σε σας. Αν επιλέξετε τον περιβάλλοντα χώρο του Στρατοπέδου, άποψή μας είναι, να υπάρχει πλήρης αυτονομία του σχολικού συγκροτήματος, ανεξάρτητο από τις άλλες χρήσεις, εξασφαλίζοντας έτσι τις υποδομές που απαιτούνται. Μία άλλη προσωρινή λύση είναι η διαμόρφωση του υπάρχοντος κτιρίου εντός του στρατοπέδου για τις ανάγκες στέγασης του 5ου δημοτικού σχολείου.
Είναι επιβεβλημένη ανάγκη της εποχής μας να χτίσουμε καινούργιο σχολείο, να δώσουμε στα παιδιά μας τη μόρφωση και την παιδεία που τους αξίζει. Σε μια κοινωνία που συνεχώς αλλάζει, χρειάζεται ένα σχολείο με τις κατάλληλες εγκαταστάσεις, με αίθουσες διδασκαλίας, τμήματα ένταξης, τμήματα υποδοχής, βιβλιοθήκες, αποθηκευτικούς χώρους, αίθουσες σίτισης, αίθουσες εκδηλώσεων και ψυχαγωγίας, σύγχρονους χώρους υγιεινής και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις, για να μπορούν τα παιδιά μας να ονειρεύονται το μέλλον που τους ανήκει στο μέτρο που τους αξίζει.
Τα χρόνια πέρασαν, η εποχή άλλαξε, οι εξελίξεις μας προσπερνάνε, οι ανάγκες αυξάνονται, και πρέπει να δοθεί προτεραιότητα για την κατασκευή του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος. Σε μια πόλη με βαθιά ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά, της οποίας άρχεστε επάξια, οφείλουμε να συνεχίσουμε και να παραδώσουμε στους σημερινούς μαθητές και κατ’ επέκταση στις επόμενες γενιές τα θεμέλια της γνώσης και της συνέπειας.
Ζητάμε τη στήριξη όλων των δημοτικών και πολιτικών παρατάξεων, τη στήριξη του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας να είναι δίπλα μας στο δίκαιο αίτημά μας για τη στέγη του 5ου δημοτικού σχολείου Ναυπλίου.
Μη χαθεί περισσότερος πολύτιμος χρόνος.
Πιστεύουμε θα δώσετε τέλος, ως ο αρμοδιότερος, στην ταλαιπωρία των μαθητών πρωτίστως και των οικογενειών τους. Μη γίνει ένα τόσο σημαντικό θέμα αντικείμενο εκμετάλλευσης μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων χωρίς ουσιαστική βοήθεια. Κατόπιν όλων των ανωτέρω απαιτούμε την προτεραιότητά σας σε αυτό το τεράστιο κοινωφελές έργο.
Ευελπιστούμε για την άμεση λύση και ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση
το Διοικητικό Συμβούλιο
Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου
Κοινοποίηση:
1. Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων
κα Νίκη Κεραμέως
2. Βουλευτές Αργολίδας
κ.κ. Ανδριανός Ιωάννης, Γκιόλας Ιωάννης, Πουλάς Ανδρέας
3. Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας
κ. Ιωάννης Μαλτέζος
4. Πρόεδρος και μέλη Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Ναυπλιέων
5. Δ/νση Α’βάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας
6. Σχολική επιτροπή Α’βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Ναυπλιέων
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

1992: Ο υπουργός Οικονομίας, Στέφανος Μάνος, εξαγγέλλει σκληρά μέτρα λιτότητας, προαπαιτούμενα της Συνθήκης του Μάαστριχτ

870: Με τη Συνθήκη του Μέρσεν, ο βασιλιάς Λουδοβίκος ο Γερμανικός και ο ετεροθαλής αδελφός του, Κάρολος ο Φαλακρός, χωρίζουν τη Μέση Φραγκία σε δύο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ψήφισμα του Εμπορικού συλλόγου Ναυπλίου για τον θάνατο του Γιώργου Νταβέλη

Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Βερδελής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Ναυπλίου , κατόπιν της αναγγελίας του θανάτου του Γιώργου Νταβέλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ευχαριστήριο των υγειονομικών υπαλλήλων σε αναστολή στον Δήμο Αργους Μυκηνών

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι που βρίσκονται σε αναστολή του Γ.Ν.Αργολίδας ευχαριστούν το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών που στάθηκε αρωγός στο δίκαιο αίτημά μας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »