Ισραήλ: Ακόμη 317 άνθρωποι θετικοί στον κορωνοϊό, παρότι είχαν εμβολιαστεί

Το 30,5% του πληθυσμού του Ισραήλ έχει ήδη εμβολιαστεί. Άλλοι 317 άνθρωποι μολύνθηκαν, παρόλο που είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου τους.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη (28/01) ότι 317 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό παρότι είχαν εμβολιαστεί.
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν λάβει το εμβόλιο για τον SARS-CoV-2 στο Ισραήλ έχει πλέον ξεπεράσει τα 2,84 εκατομμύρια – ή το 30,5% του πληθυσμού – από την 20ή Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με το υπουργείο.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 4.116 κρούσματα χθες Πέμπτη, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων στη χώρα να φθάνει τις 624.814.
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας αυξήθηκε σε 4.612 νεκρούς, καθώς άλλοι 38 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε σε 1.778 από 1.160 επί συνόλου 1.779 ανθρώπων που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία. Τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν στα 74.821. Οι ασθενείς που έχει κριθεί ότι ανέρρωσαν είναι 545.381.
Από τους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί, περίπου μισό εκατομμύριο έχει λάβει τη δεύτερη δόση του προϊόντος των Pfizer/BioNTech, ενώ χιλιάδες από όσους έχουν λάβει την πρώτη δόση μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 – στοιχείο που ισραηλινός επιστήμονας εκτίμησε πως ίσως υποδεικνύει ότι η προστασία μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης μπορεί να μην είναι επαρκής και άμεση. Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ωστόσο υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του επιστήμονα παρερμηνεύθηκαν και ότι θα ήταν πρόωρο και ανακριβές οποιοδήποτε τέτοιο συμπέρασμα, σύμφωνα με το BBC.
Πηγή: news247.gr
 
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους: Υγεία και Πρόληψη στην Αλέα

Ο Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία και Πρόληψη», βρέθηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου 2026 στην Αλέα Αργολίδας, σε μια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Τελετή Τιμής και Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Τελετή Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ. ΜΠΡΟΔΗΜΑ – Αποκαλυπτήρια Μνημείου πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. το 1974

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

50 χρόνια από το απολυτήριο θα συναντηθούν και πάλι οι απόφοιτοι 1976 του Γυμνασίου Αρρένων Ναυπλίου

Πριν πενήντα (!) ακριβώς χρόνια , καλοκαίρι όπως τώρα, κάποια πιτσιρίκια της εποχής αποχαιρετούσαν τα μαθητικά θρανία του γυμνασίου Αρρένων Ναυπλίου κι άνοιγαν τα ..φτερά τους για τη ζωή…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τον Έφεδρο Ανθυπασπιστή Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, η Δημοτική Κοινότητα Διδύμων και η οικογένεια Μπροδήμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »