27 χρόνια Αγροτουρισμός Επιδαύρου!-Τα εγκαίνια της Έκθεσης

Μια έκθεση σταθμός, που άνοιξε τις πύλες της το 1998 συνεχίζει να λειτουργεί αδιάλειπτα και με αέρα ανανέωσης.

Την Κυριακή 7/7/2024 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 27ης έκθεσης ‘’Αγροτουρισμός – Βίωμα Επιδαύρου’’ με την παρουσία πολλών θεσμικών εκπροσώπων. Παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Σπανάκης Βασίλης, οι βουλευτές κ. Ανδριανός Γιάννης, κ. Γαβρήλος Γιώργος, κ. Πουλάς Ανδρέας, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου – Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Μαντζούνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Σιδέρης, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Οικονόμου, κ. Νικολάκου και κ. Μερμίγκης. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Δαμούλος Φώτης και Επιμελητηριακοί Σύμβουλοι. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι του Δήμου Επιδαύρου και δημοτικοί σύμβουλοι. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Επιδαύρου με τους τοπικούς συμβούλους. Ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΠ. Ο Δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Φαββατάς. Ο πρώην Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Γεώργας, πλήθος τοπικών συμβούλων, παραγωγικών – θεσμικών φορέων, εκθετών και επισκεπτών της έκθεσης με κοινό στόχο την στήριξη της έκθεσης και των προϊόντων.

Ο υπουργός συνομίλησε με τους παραγωγούς – οικοτέχνες σε βάθος ενώ έκανε σαφές ότι η στόχευση του Υπουργείου είναι η στήριξη τέτοιων εκθέσεων και ειδικά της έκθεσης της Επιδαύρου, καθώς και η ανάδειξη των προϊόντων της Επιδαύριας γης.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι πρέπει ο τουρισμός εμπειρίας που ζητούν σήμερα οι επισκέπτες να βρίσκει πραγματική θέση στην Επίδαυρο αλλά και στη συγκεκριμένη έκθεση, ενώ επισημάνθηκε ότι για να συνεχίσει να υπάρχει πρωτογενής παραγωγή θα πρέπει να δοθεί άμεση λύση στην άρδευση!

Η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Επιδαύρου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με συνδιοργανωτές το Επιμελητήριο Αργολίδας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου.

Τελεί υπό την αιγίδα των δυο σημαντικών υπουργείων για το εγχείρημα αυτό, του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αυτές οι συνέργειες είναι που δείχνουν τη δυναμική της Έκθεσης και του θεσμού του Αγροτουρισμού που έχει αποδείξει ότι έχει χτιστεί σε γερές βάσεις!

Συνεχίζουμε για ακόμα 5 τριήμερα έως 11/8/2024, με ιδιαίτερες θεματικές εκδηλώσεις κάθε Κυριακή!

Σας περιμένουμε όλους στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου.
Σας περιμένουμε όλους στην Επίδαυρο!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λυγουριό: Παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ… Μια Πέτρα» της Αναστασίας Ποθητού Σαρρή στο Μουσείο Κωτσιομύτη

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά με επίκεντρο την ιστορία, τη φύση και τον άνθρωπο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 στο Λυγουρίο. Στον φιλόξενο προαύλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υποβολή voucher για την εγγραφή βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει, τους νόμιμους κηδεμόνες βρεφών και νηπίων που έλαβαν voucher ότι μπορούν να το καταθέσουν στα γραφεία της Διεύθυνσης, επί της οδού Ηρακλέους 6, προκειμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Καταδίκη της επίθεσης σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος από την ΟΝΝΕΔ Αργολίδας

Η επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος, πριν περίπου μία εβδομάδα, που λειτουργούσε εν ώρα καθήκοντος και προσπαθούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε συνάνθρωπο μας , είναι πράξη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Βραδιά με επιτυχίες μεγάλων συνθετών με τον Άγγελο Ανδριανό

Σε συνέχεια των καλοκαιρινών εμφανίσεών του στο πλευρό των Γ. Χατζηνάσιου – Στ. Κορκολή, αλλά και Χρήστου Νικολόπουλου, ο δικός μας Άγγελος Ανδριανός επιμελείται, ενορχηστρώνει και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τριήμερο δράσεων στη Βόρεια Κυνουρία για την προστασία ιστορίας και περιβάλλοντος

Ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Παραλίου Άστρους «ΠΥΡΑΜΙΑ», σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του ΟΦΥΠΕΚΑ,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »