prooptiki@msn.com

Κρανίδι-Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας: Η τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς 2020-21

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 στο προαύλιο του Γυμνασίου Κρανιδίου, σε μία λιτή εκδήλωση λόγω υγειονομικών συνθηκών, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των μαθημάτων για την σχολική χρονιά 2020-2021. Μία γιορτή δεύτερης ευκαιρίας για τους πολλούς μαθητές μας, που τηρώντας τα μέτρα που προβλέπονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο, τους δόθηκε η δυνατότητα τόσο να παραλάβουν το απολυτήριο του Σχολείου Δεύτερης ευκαιρίας σε επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης τελειώνοντας το Β’ Έτος – Β’ Κύκλος μάθησης όσο να παραλάβουν τα ενδεικτικά προαγωγής – επίδοσης από τον Α’ στο Β’ κύκλο μάθησης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά την σχολική χρονιά 2020-2021 αποφοίτησαν από τον Β’ κύκλο μάθησης 18 μαθητές/τριες και προάχθησαν από τον Α’ στον Β’ κύκλο μάθησης 13 μαθητές/τριες.
Στην τελετή λήξης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γ. Γεωργόπουλος, η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Α. Αντωνοπούλου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Γ. Πιτσάς, και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί.
Εμείς οι καθηγητές του Σ.Δ.Ε πριν ξεκινήσει η τελετή λήξης, τιμήσαμε τον απερχόμενο Διευθυντή του ΣΔΕ Ναυπλίου και του Παραρτήματος Κρανιδίου κ. Χρήστο Πολυχρονόπουλο για την πολυετή προσφορά στις δομές της διά βίου μάθησης, στο ΣΔΕ Κρανιδίου και Ναυπλίου, για την αποτελεσματική άσκηση των διευθυντικών του καθηκόντων, την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στον Διευθυντή μας ο Δήμαρχος κ. Γ. Γεωργόπουλος. Επίσης τιμήσαμε την συνάδερφο – εκπαιδευτικό κ. Σοφία Λουκαϊδου για την πολυετή παιδαγωγική προσφορά της στη Μέση Εκπαίδευση αλλά και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στο Κρανίδι. Την τιμητική πλακέτα στην συνάδερφο πρόσφερε η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αντωνία Αντωνοπούλου.
Ήταν μία σεμνή τελετή που σηματοδοτεί η τοπική κοινωνία μέσα από τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, τιμάμε και αναγνωρίζουμε την προσφορά αυτών των στελεχών της εκπαίδευσης που έχουν προσφέρει πολλά στην νέα γενιά του τόπου μας και έχουν διαχρονικά είχαν υπηρετήσει την αξία της δια βίου μάθησης και της εκπαίδευσης ενηλίκων.
Στην εκδήλωσή μας παραβρέθηκε ο καθηγητής του Γυμνασίου Κρανιδίου κ. Π. Τόδωρης, φίλος του Σ.Δ.Ε στο Κρανίδι, οι οποίοι μαζί στο παρελθόν δώσαμε όλες εκείνες τις μάχες για να συνεχίσει το Σ.Δ.Ε στο Κρανίδι τη λειτουργία του και να έχει την δυνατότητα να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ενήλικους μαθητές μας.
Το Σ.Δ.Ε στο Κρανίδι λειτουργεί εδώ και 14 χρόνια με τη βοήθεια αρχικά του Δήμου Κρανιδίου και στην συνέχεια του Δήμου Ερμιονίδας με την στήριξη και την υπομονή της σχολικής κοινότητας του Γυμνασίου Κρανιδίου και ιδιαίτερα της Διευθύντριας κ. Ε. Στογιάννου, γιατί όλοι έχουμε πιστέψει στην αναγκαιότητα ύπαρξης αυτού του σχολείου στην τοπική μας κοινωνία, αφού δίνει μία δεύτερη ευκαιρία στους ενήλικους μαθητές/τριες μας να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση μέσα σε δύο κύκλους μάθησης, ένα πρώτο αναγκαίο εφόδιο στην σύγχρονη κοινωνία μας.
Τέλος δώσαμε ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά 2021-2022 με νέες εγγραφές των ενήλικων μαθητών μας, γι’αυτό σας περιμένουμε τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο – Αύγουστο) κάθε Πέμπτη 7-9 μ.μ. στο Γυμνάσιο, να σας ενημερώσουμε και να εγγραφείτε στον Α’ κύκλο μάθησης όσοι ενήλικες μαθητές/τριες δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένας καινοτόμος εκπαιδευτικός θεσμός, ένα πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων που συγχρηματοδοτείται τόσο από τον κοινοτικό όσο και τον Ελληνικό προϋπολογισμό και ελέγχεται συνεχώς από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την συνεχή βελτίωση των εκπαιδευτικών του υπηρεσιών προς όφελος των ωφελούμενων ενήλικων μαθητών/τριών μας και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας.
Τάσος Γ. Λάμπρου
Καθηγητής Κοινωνικής Εκπαίδευσης,
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Γιάννης Γκιόλας: «Υψηλού επιπέδου το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη και τον Πολιτισμό»

Περίτεχνες μουσικές εκτελέσεις σε μια μαγική βραδιά στο «Κτήμα Μάνεση» στο Πορτοχέλι, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Τετάρτη το βράδυ στο πλαίσιο του Διεθνούς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ν. Ε Αργολίδας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: «Ανοίγουμε το διάλογο για τις γυναικοκτονίες και την ενδοοικογενειακή βία»

Η έκρηξη περιστατικών γυναικοκτονιών και ενδοοικογενειακής βίας αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Ωστόσο, παρά την αυξανόμενη συνειδητοποίηση, που φέρνει η οδυνηρή συχνότητά τους, αυτή, δεν έχει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Με παρέμβαση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών αυξήθηκαν οι νέες θέσεις ιατρών στο νοσοκομείο

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος υπήρξε πάντοτε στο πλευρό της διοίκησης του Νοσοκομείου Άργους και έμπρακτα στήριζε την γενναία προσπάθεια όλων των υγειονομικών να

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συνάντηση Νίκα με ξένους επενδυτές που ενδιαφέρονται για την περιοχή της Μεγαλόπολης

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Τρίτη 2 Αυγούστου, στην Τρίπολη, με εκπρόσωπο ξένων επενδυτών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κυκλικής οικονομίας. Η

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »