prooptiki@msn.com

Συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας στο 2ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό

Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε το 2ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό (2nd International Water Forum) στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η οργάνωση του συνεδρίου, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, έγινε από το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης ΕΚ.Ε.ΠΕΚ του Παντείου Πανεπιστημίου και την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στόχος των εργασιών του συνεδρίου ήταν η ποιότητα του πόσιμου νερού και οι επιπτώσεις του ακατάλληλου νερού στην ανθρώπινη υγεία και τη ζωή γενικότερα στις χώρες της Μεσογείου.
Στο συνέδριο συμμετείχε ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας, τον οποίο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του κ. Κων/νος Κατσαρός.
Οι βασικές ενότητες που αναλύθηκαν αφορούσαν τη Διεθνή ασφάλεια των υδάτων, τις σημαντικές προκλήσεις για το πόσιμο νερό τον 21ο αιώνα: κλιματική αλλαγή – ρύπανση από πλαστικά – βιομηχανική και οικιακή ρύπανση, τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτων, τη νομοθεσία & παγκόσμιο δίκτυο για πόσιμο νερό.
Στο 2ο Φόρουμ αναπτύχθηκε το μεσογειακό πρόβλημα του καθαρού νερού και τονίσθηκαν οι σημαντικές δράσεις που πρέπει να αναληφθούν από διάφορα θεσμικά όργανα και οργανισμούς, για να μπορέσουμε όλοι μας να έχουμε πρόσβαση σε καθαρό νερό.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κατά την διαμονή του στο Ηράκλειο, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Χ. Βαβουρανάκη, στα γραφεία του ΙΣΗ. Στη συνάντηση που διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους δύο συλλόγους, την πορεία της πανδημίας και του εμβολιασμού στις περιοχές ευθύνης τους και επιστημονικά θέματα του Ινστιτούτου του ΠΙΣ. Κατά την επίσκεψη στα γραφεία του ΙΣΗ επιβεβαιώθηκε η καλή σχέση και οι δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο συλλόγων.
Επιπλέον, οι δύο Πρόεδροι κατέληξαν ότι η πανδημία είναι μια ευκαιρία για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ και ότι οι συνεργασίες είναι απαραίτητες για την επίτευξη υψηλών στόχων στην υγεία.
                                                             ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                          ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ    
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δολοφονική επίθεση στο Β. Κωστέτσο από μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας-Μαχαίρωσαν το φίλο του (φωτο)

Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε ο γνωστός σχεδιαστής, Βασίλειος Κωστέτσος, όταν άγνωστοι επιχείρησαν να το ληστέψουν στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Πέμπτης (11.8.2022). Την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ολοκληρώθηκε από το Δ.Λ.Τ.Ε. η επισκευή – ανακατασκευή της παλαιάς γλίστρας στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στην Ερμιόνη

Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, η αποκατάσταση της παλαιάς γλίστρας στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στην Ερμιόνη. Από σήμερα και έπειτα από δύο μέρες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συλλήψεις 68 ατόμων σε εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Τριτη (9.8.2022), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ψήφισμα του Εμπορικού συλλόγου Ναυπλίου για τον θάνατο του Γιώργου Νταβέλη

Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Βερδελής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Ναυπλίου , κατόπιν της αναγγελίας του θανάτου του Γιώργου Νταβέλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »