prooptiki@msn.com

Φάκελος χρίσματα : Το 1998 τα τέλειωσε ο Χαραμής και το 2019 ο Καμπόσος έβαλε τους τίτλους τέλους

Έγραψαν ότι η Νέα Δημοκρατία θα δώσει το χρίσμα στον Βαγγέλη Λαμπρόπουλο για την διεκδίκηση του Δήμου Ναυπλιέων. Δύο χρόνια πριν τις εκλογές, εν μέσω κορωνοϊού ,οικονομικής κρίσης και δεκάδων άλλων προβλημάτων στη Νέα Δημοκρατία ασχολούνται με το χρίσμα για την υποψηφιότητα του δημάρχου στο Ναύπλιο!

Ιστορία για γέλια η για κλάματα; 
Έγραψαν επίσης ότι από τη
Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τις φήμες δήλωσαν το αυτονόητο. Ότι δηλαδή, “αυτήν την στιγμή προηγούνται οι ζυμώσεις στην τοπική κοινωνία και ενδοκομματικά και δεν έχουν δοθεί χρίσματα μέχρι στιγμής”. 
Αυτό είναι μια απόφαση που θα παρθεί όπως και στις προηγούμενες εκλογές και θα ανακοινωθεί επίσημα. Επειδή όμως η Νέα Δημοκρατία έχει και παρελθόν αλλά και θέσεις  θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η στρατηγική της είχε και έχει δύο άξονες. Χρίσματα στις Περιφέρειες και στηρίξεις στους πολύ μεγάλους Δήμους. Δεν μπαίνει σε περιπέτειες η Νέα Δημοκρατία και μάλιστα με Μητσοτάκη Πρωθυπουργό. Δεν θέλει μουρμούρες, γκρίνιες και δυσαρέσκειες που θα τις βρει μπροστά της. Θα αφήσει τις τοπικές κοινωνίες να πάρουν τις αποφάσεις της και θα “δείξει” το νικητή. 

Η Νέα Δημοκρατία θέλει να έχει αποδεδειγμένα αξιόπιστους και συνεργάσιμους Δημάρχους την επόμενη μέρα των εκλογών. Βέβαια, όλα αυτά έχουν και συμπλήρωμα που δεν μπορείς να το αγνοήσεις εάν έχεις ζήσει δημοτικές εκλογές στο Ναύπλιο τα τελευταία είκοσι τουλάχιστον χρόνια.
Στην πραγματικότητα τα χρίσματα στην Αργολίδα έχουν τελειώσει από το 1998, όταν ο Κώστας Χαραμής που είχε στη σύνθεσή του υποψήφιους συμβούλους από όλα τα πολιτικά κόμματα, κέρδισε τον Γιώργο Τσούρνο που είχε ταυτισθεί με τη Νέα Δημοκρατία.
Ήταν μια εκκωφαντική νίκη. Τόσο εκκωφαντική ώστε τέσσερα χρόνια αργότερα ο διάδοχος του Γιώργου Τσούρνου, Παναγιώτης Αναγνωσταράς, να μιμηθεί την τακτική Χαραμή με επιτυχία και να τον κερδίσει έχοντας στο ψηφοδέλτιο του τον Κώστα Τσιόδρα που ήταν στις προηγούμενες εκλογές υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλίου με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.
Η εποχή των χρισμάτων ανήκει για το Ναύπλιο στο παρελθόν. Από το 1998 μέχρι σήμερα κανείς δεν θέλησε χρίσμα. Όλοι ήθελαν κάποια κρυφή βοήθεια αλλά ειδικά στα χρόνια των μνημονίων ίσχυε το “μακριά και αγαπημένοι”. 
Υπάρχει όμως κάτι πολύ πιο δυνατό για να επιβεβαιώσει ότι για τις αστικές κοινωνίες έχουν τελειώσει σε επίπεδο Δήμων τα χρίσματα. Ο Δημήτρης Καμπόσος, την τελευταία θριαμβευτική νίκη του την κατέγραψε διαγραμμένος από τη Νέα Δημοκρατία και με Νεοδημοκράτες που έκαναν εμφανή αγώνα εναντίον του. Ο διαγραμμένος από τη Νέα Δημοκρατία, Δημήτρης Καμπόσος, είναι ο Δήμαρχος του 58%, στο μεγαλύτερο Δήμο της Αργολίδας γιατί αντί για χρίσμα είχε τη στήριξη της κοινωνίας που την κέρδισε παράγοντας έργο. Αυτός που βγάζει μπροστά πλέον την προστασία του χρίσματος απλά βγάζει ανασφάλειες και αδυναμία. Υπομονή έχουμε δύο χρόνια ακόμα! 
Γιώργος Αργυρίου 
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

“Ο ουρανός συννέφιασε, ο Ψηλορείτης κλαίει…”-Ψήφισμα της Ενώσεως Κρητών Αργολίδας για τον Οδυσσέα Κουμαδωράκη

Ύστερα από την αναγγελία θανάτου, του Οδυσσέα Κουμαδωράκη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Κρητών Αργολίδας, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αφού έλαβε υπόψη του: 1.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γκιόλας: «Βράβευση των πολεμικών ανταποκριτών της Ουκρανίας στα Μαντράκια της Ερμιόνης»

Σε μια πρωτοποριακή και αξιέπαινη πρωτοβουλία προχώρησε προχτές βράδυ Παρασκευή 5 Αυγούστου, στα «Μαντράκια» της Ερμιόνης ο Δήμος Ερμιονίδας. Συγκεκριμένα απέδωσε τιμητικές πλακέτες και επαίνους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δικαίωση του Δήμου Ερμιονίδας στο θέμα της καθιέρωσης της 6ήμερης εργασίας

Το πρώτο μέλημα της νεοσυγκροτηθείσας Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Ερμιονίδας, ήταν να εκδώσει μια ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

2021: Οι κάτοικοι στην Αθήνα καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω των πυρκαγιών στα περίχωρα της πόλης

910: Οι συμμαχικές δυνάμεις της Μερκίας και του Ουέσεξ, με επικεφαλής το βασιλιά Εδουάρδο τον πρεσβύτερο και τον Έθελρεντ, λόρδο της Μερκίας, νικούν στη μάχη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »