Στα 161 κρούσματα εκτοξεύθηκε σήμερα η Πελοπόννησος-Αύξηση και στην Αργολίδα

Έκρηξη κρουσμάτων είχαμε σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ εκτός από την περιοχή της Κορινθίας ,που μας έχει συνηθίσει στα πολλά κρούσματα, στην Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας αλλά και στην Αργολίδα που έχει ένα κρούσμα παραπάνω από την Λακωνία Συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα κρούσματα  Αργολίδα29,Αρκαδία 4, Κορινθία 51,Λακωνία 28 Μεσσηνία 49 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.428, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 501.030 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 162 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.722 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 14, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.997 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 191 (64.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 82.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.815 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 142 (ημερήσια μεταβολή -14.97%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 171 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Όπως προκύπτει από την γεωγραφική κατανομή, στην Αττική καταγράφηκαν 1.168 κρούσματα, στην Κρήτη 343, στη Θεσσαλονίκη 316, ενώ χαρακτηριστικό της διασποράς είναι το γεγονός ότι σε 41 περιοχές εντοπίστηκε διψήφιος αριθμός κρουσμάτων.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

H Ένωση Ξενοδόχων Ερμιονίδας – Πόρτο Χελίου αποχαιρετά τη Δόμνα Τορτοπίδου

To Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Ερμιονίδας – Πόρτο Χελίου (ΕΞΕΠ), αποχαιρετά σήμερα, με θλίψη και οδύνη τη Δόμνα, την άξια συνάδελφο ξενοδόχο, φίλη και συνεπή συνεργάτη στα θεσμικά όργανα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Π. Τατούλης: «Αντί να απολογούνται για το Ταμείο Ανάκαμψης… θριαμβολογούν!»

Επισκεπτόμενος κάποιος την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αντικρίζει χαμογελαστό τον κύριο Πτωχό, ατενίζοντας αριστερόστροφα με σταυρωμένα χέρια, να πανηγυρίζει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τον Έφεδρο Ανθυπασπιστή Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, η Δημοτική Κοινότητα Διδύμων και η οικογένεια Μπροδήμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Βαριές αιχμές Δεδεμπίλη και ιστορική «συγγνώμη»-Πότε θα απαντήσει ο Δήμαρχος για τις προσλήψεις στο Γηροκομείο; (βίντεο)

Σε γνώριμα επικοινωνιακά μονοπάτια επιλέγει να βαδίσει η δημοτική αρχή Ορφανού, επιστρατεύοντας τη θεωρία της «συνωμοσίας των πληκτρολογίων» κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με την κριτική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Τελετή Τιμής και Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Τελετή Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ. ΜΠΡΟΔΗΜΑ – Αποκαλυπτήρια Μνημείου πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. το 1974

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »