prooptiki@msn.com

14 ΝΕΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΖΟΡΜΠΑ


Μια ακόμα δόση γενικών και ειδικών γραμματέων, 14 τον αριθμό, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Από τις 88 θέσεις καλύφθηκαν μέχρι σήμερα οι 40 και απομένουν 48 και αυτό 48 μέρες από την ημέρα της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ.
Αρκετοί από τους 14 είναι πρόσωπα με εμπειρία στη διοίκηση του κράτους, καθώς με διάφορες ιδιότητες υπηρέτησαν στο παρελθόν σε θέσεις κρατικής ευθύνης (σε νομαρχία, δήμο, γενική γραμματεία κ.ά). Πρόσωπα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ οι περισσότεροι, χωρίς ωστόσο να έχουν εκλεγεί ποτέ σε ανώτερα ή ανώτατα κομματικά όργανα όπως είναι το Εθνικό Συμβούλιο (πλην ενός) ή στην Κεντρική Επιτροπή.

1. Υπουργείο Εσωτερικών
.

– Ειδικός γραμματέας Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

Αριστείδης Μπουρδάρας, δικηγόρος. Διετέλεσε γενικός γραμματέας της «Ελληνικής Επιτροπής Συνεργασίας με τη UNICEF», νομάρχης Εύβοιας, πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Προσωπικού Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και Τουρισμού.

2. Υπουργείο Οικονομίας.

– Ειδικός γραμματέας Συμπράξεων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα

Νικόλαος Μαντζούφας, πολιτικός μηχανικός, ΜΒΑ. Εχει συμμετάσχει ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος σε σημαντικό αριθμό έργων μετοχοποιήσεων / ιδιωτικοποιήσεων και Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια καθώς και στην ομάδα εργασίας του ΤΕΕ για τις ΣΔΙΤ.

– Γενικός γραμματέας Βιομηχανίας

Αλέξανδρος Φούρλας, οικονομολόγος, ΜΒΑ. Executive director από το 2001 σε διεθνή εταιρεία χρηματοοικονομικών & συμβουλευτικών υπηρεσιών, με αντικείμενο τις συγχωνεύσεις & εξαγορές και τις Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στη ΝΑ Ευρώπη, ενώ προηγουμένως εργάστηκε ως manager σε ελληνικό τραπεζικό όμιλο.

– Ειδική γραμματέας υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης

Μαρία Παπαγεωργίου, οικονομολόγος, στέλεχος Αγροτικής Τράπεζας. Διετέλεσε νομαρχιακή σύμβουλος στη Ν.Α .Γρεβενών. Είναι μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Πανελλήνιου Δικτύου Αιρετών Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

3. Υπουργείο Παιδείας

– Γενικός γραμματέας υπουργείου

Βασίλης Κουλαϊδής, καθηγητής Παιδαγωγικής του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ερευνας (2000-2004). Την περίοδο αυτή εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Επιτροπή Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην Επιτροπή Παιδείας του ΟΟΣΑ και στο Board of Participating Counties για το πρόγραμμα PISA.

– Γενικός γραμματέας Ερευνας & Τεχνολογίας

Αχιλλέας Μητσός, καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, πρώην γενικός διευθυντής Ερευνας και Τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διετέλεσε επίσης διευθυντής αρμόδιος για το ανθρώπινο ερευνητικό δυναμικό (1996-2000), για την επαγγελματική κατάρτιση (1993-1996), για τον συντονισμό των διαρθρωτικών ταμείων (1987-1993).

– Ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης

Βασίλειος Παπάζογλου, καθηγητής στη Σχολή Ναυπηγών – Μηχανολόγων – Μηχανικών, ΕΜΠ. Εχει διατελέσει πρόεδρος της Σχολής Ναυπηγών – Μηχανολόγων – Μηχανικών και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών ΕΜΠ. Είναι μέλος της Ανεξάρτητης Διοικητική Αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) από το 2006 και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) από το 1996.

4. Υπουργείο Εργασίας

– Γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης

Στέφανος Μιχαλάκος, διευθυντής του Τμήματος Αύξησης και Ανάπτυξης στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Πρώην πρόεδρος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πειραιά. Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UNICEF. Διετέλεσε επίσης την περίοδο 2002-2004 σύμβουλος του υπουργού Υγείας Κ. Στεφανή.

– Ειδικός γραμματέας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Μιχαήλ Χάλαρης, χημικός PhD, αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος. Διετέλεσε πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ενωσης Ελλήνων Χημικών (2004 -2005) και νυν σύμβουλός της.

5. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

– Γενική γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων

Γεωργία Μπαζώτη-Μητσώνη, στέλεχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Υπηρέτησε στο υπουργείο ως προϊσταμένη υπηρεσιακών μονάδων και ως επικεφαλής της Κεντρικής Γραμματείας του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής.

6. Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

– Γενική γραμματέας υπουργείου Πολιτισμού

Λίνα Μενδώνη, δρ αρχαιολόγος. Διετέλεσε επιστημονική σύμβουλος στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στο υπουργείο Αιγαίου, ενώ από το 1999 έως το 2004 κατείχε και πάλι τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού.

– Γενικός γραμματέας Αθλητισμού

Παναγιώτης Μπιτσαξής, πολιτικός επιστήμονας – δικηγόρος. Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος σε θέματα νομοθετικής πολιτικής στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Πολιτισμού, πρόεδρος του Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και γενικός γραμματέας Λαϊκής Επιμόρφωσης.

– Γενικός γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης

Γιάννης Πυργιώτης, χωροτάκτης – πολεοδόμος. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» Α.Ε. και εντεταλμένος σύμβουλος, υπεύθυνος για τα Ολυμπιακά Εργα, την Τεχνολογία, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό. Εχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και ΥΠΕΧΩΔΕ. Μέλος του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας.

– Γενικός γραμματέας Τουριστικής Ανάπτυξης

Γιώργος Πουσσαίος, δήμαρχος Ιητών Νομού Κυκλάδων από το 1991.
Επέλεξε και τον Ζορμπά

Ο γνωστός από τη διερεύνηση του σκανδάλου με τα ομόλογα, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Ζορμπάς, αξιοποιείται με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου και του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση.

Ανέλαβε πρόεδρος Ειδικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τη συγκρότηση Ενιαίου Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και τη θέσπιση αντίστοιχης θέσης γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνηση
ΠΗΓΗ enet.gr Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

1941: Δύο 19χρονοι φοιτητές, ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας κατεβάζουν τη ναζιστική σημαία από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης

1381: Ξεσπά η Εξέγερση των Χωρικών (Peasants’ Revolt), η πρώτη μεγάλη λαϊκή εξέγερση στην Αγγλία, με κύριο αίτιο το δυσβάστακτο χαράτσι που επέβαλε στους υπηκόους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αργολίδας καλεί τα μέλη της παράταξης σε ανοιχτή συνεδρίαση την Τετάρτη

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αργολίδας, καλεί τα μέλη της παράταξης στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, της Νομαρχιακής Επιτροπής, των Συντονιστικών Επιτροπών καθώς και των

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ευχαριστίες από το 2ο Γυμνάσιο Άργους για την παρουσίαση του Διεθνούς ερευνητικού προγράμματος

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος του 2ου Γυμνασίου Άργους ευχαριστούν θερμά το Δήμαρχο Άργους Μυκηνών, τη Σχολική επιτροπή Δ.Ε., την ΚΕΔΑΜ και όλους τους συντελεστές,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Ανδριανός για το Νοσοκομείο Άργους: Διαβεβαίωση από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ ότι το ζήτημα με τους ακτινολόγους θα αντιμετωπιστεί άμεσα

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε σήμερα τη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας και συζήτησε με στελέχη του νοσοκομείου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »