Με σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση το νέο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

Πιστό στο ραντεβού του με τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Ναυπλιέων αποδείχθηκε το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου που για μία ακόμη χρονιά αποφάσισε, όπως άλλωστε κάνει κάθε χρόνο, να πραγματοποιήσει το ετήσιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών. Ένα φεστιβάλ στο οποίο συμμετέχουν συγκροτήματα από διάφορα σημεία της Ελλάδας και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες πολίτες.
Με στόχο την διατήρηση των παραδόσεων προχωρά και φέτος με μία σειρά εκδηλώσεων που θα είναι 3ημερης διάρκειας, 8-9 και 10 Αυγούστου σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων, στο λιμάνι του Ναυπλίου.

Ώρα έναρξης 9μ.μ. Η απόφαση του Δήμου Ναυπλιεων στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να ενισχύσει οικονομικά τις εκδηλώσεις με το ποσόν των 25 χιλιάδων ευρώ αναδεικνύει και την δυναμική του Φεστιβάλ που προσθέτει στην δυναμική του τοπικού τουριστικού προϊόντος.

Ο Ραφαήλ Μπαρού αμέσως μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προχώρησε στην ακόλουθη λιτή δήλωση :
«Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ.
Είναι η συσσώρευση και το απαύγασμα όλου του εθνικού, πατριωτικού και ανθρώπινου πλούτου, όλης της εθνικής μνήμης, που αποτελεί την βάση της διαιώνισης του, κυρίως τους πολυτάραχους και αλλοτριωτικούς καιρούς μας.
Ουσιαστικά είναι η εδραία βάση της ύπαρξης κάθε ανθρώπου και πολίτη στον ευμετάβολο κόσμο μας και η βασική προϋπόθεση ανανέωσης της φυλής και του γένους, επομένως και του δημοκρατικού μας πολιτισμού.”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Μαργέτας: Όλη η αλήθεια για τα δημοτικά απόβλητα και τη διαρροή στο Πόρτο Χέλι

Όταν η Δημοτική Αρχή στο Δήμο Ερμιονίδας μιλά για μισές αλήθειες από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, δεν μπορεί την ίδια στιγμή στην ίδια ανακοίνωση να παρουσιάζει μισά έγγραφα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μαργέτας: Εισηγούμαστε ανοικτό διαγωνισμό για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο Ερμιονίδας

Στη Δημοτική Επιτροπή Δήμου Ερμιονίδας της 21ης Ιουλίου 2026 , συζητήθηκε η διαδικασία για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών σε οδικό δίκτυο μετά από φυσικές καταστροφές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εκδήλωση μνήμης για τα 52 χρόνια από την Κυπριακή τραγωδία στο Κολιάκι Επιδαύρου – Τιμή στον Ευάγγελο Τσάκωνα

Μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση μνήμης και τιμής διοργανώνει ο Δήμος Επιδαύρου, με αφορμή τη συμπλήρωση 52 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »