Κορωνοϊός: Στα 115 τα κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου-Σημαντική μείωση σε όλες τις Π.Ε.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.291 , εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 599.951 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 155 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.591 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.886 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 381 (60.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 82.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 343 (90.03%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 38 (9.97%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.002 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 270 (ημερήσια μεταβολή +34.33%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 238 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφηκαν 115 κρούσματα.
Η κατανομή ανά Π.Ε.
Αργολίδας  24
Αρκαδίας  9
Κορινθίας  26
Λακωνίας  4
Μεσσηνίας 52
Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Μήνυμα μηδενικής ανοχής από το ΕΚΑΒ Αργολίδας: «Αδιανόητο να δεχόμαστε βία την ώρα που σώζουμε ζωές»

«Η σημερινή αναβολή της διαδικασίας για δικονομικούς λόγους δεν αλλάζει την ουσία του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μανώλης Μάκαρης: Ποιος ελέγχει τα ιδιωτικά δίκτυα ρεύματος των ΑΠΕ στην Πελοπόννησο;

Η μεγάλη πυρκαγιά στην Αττικοβοιωτία, που συνδέθηκε με εναέριο δίκτυο αιολικού πάρκου, ανέδειξε ένα σοβαρό ζήτημα ασφάλειας. Η υπόθεση οδήγησε σε πανελλαδική προκαταρκτική εξέταση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Π. Τατούλης: «Αντί να απολογούνται για το Ταμείο Ανάκαμψης… θριαμβολογούν!»

Επισκεπτόμενος κάποιος την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αντικρίζει χαμογελαστό τον κύριο Πτωχό, ατενίζοντας αριστερόστροφα με σταυρωμένα χέρια, να πανηγυρίζει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Τραγούδια της Ξενιτιάς» – Ένα μουσικό ταξίδι μνήμης και συγκίνησης σήμερα στο Λυγουριό

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας», σε συνέχεια των πολιτιστικών δράσεων του φετινού καλοκαιριού, προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά – αφιέρωμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »