Η «Μάχη» για το Τρένο της Πελοποννήσου στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (PIDF) διοργανώνει μια ειδική εκδήλωση που συνδέει την πολιτιστική κληρονομιά, την ανάπτυξη και τη διεθνή συνεργασία, με επίκεντρο το μέλλον του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου.

Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2025, στις 16:30, στο Αμφιθέατρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος”, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Leontari», σε σκηνοθεσία του Maurice Konstantin Dietziker.  Το ντοκιμαντέρ αποτελεί τη ζωντανή καταγραφή της προσπάθειας για την επαναλειτουργία του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, με έμφαση στον εγκαταλελειμμένο σταθμό του Λεονταρίου. Η ταινία αναδεικνύει την πρωτοβουλία της Ελληνοελβετικής Πρωτοβουλίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), η οποία μάχεται για τη διάσωση και επαναδραστηριοποίηση του δικτύου, με στόχο την πολιτιστική αναβάθμιση και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Κορυφαίοι Επίσημοι Συμμετέχουν στον Διάλογο

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή του Ελβετού Πρέσβη κ. Stefan Estermann. της κ. Λυδίας Καρρά προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) , της κ. Ειρήνης Φρεζάδου, πρωταγωνίστρια της ταινίας, Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΛΕΤ΄και συντονίστρια της Ελληνοελβετικής Πρωτοβουλίας, της δημοσιογράφου του καναλιού της Βουλής Ματρώνης Δικαιάκου, καθώς και εκπροσώπων των Συλλόγων Φίλων Σιδηροδρόμου Αθήνας και Μεσσηνίας. Η συζήτηση αναμένεται να εστιάσει στα επόμενα βήματα για την επαναλειτουργία του τρένου στην Πελοπόννησο, στις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και στη συμβολή που μπορεί να έχει ο σιδηρόδρομος στην περιφερειακή ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κάλεσμα στους Φορείς και το Κοινό

Το Φεστιβάλ απευθύνει κάλεσμα στην Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους αναπτυξιακούς φορείς, τους συλλογικούς φορείς της Μεσσηνίας και όλους τους πολίτες, να παρευρεθούν.

Η συζήτηση που θα ακολουθήσει την προβολή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να εξεταστεί η αξιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου ως μοχλού περιφερειακής ανάπτυξης και πολιτιστικού τουρισμού, επιβεβαιώνοντας το κεντρικό θέμα του Φεστιβάλ, την «Αλληλεγγύη», σε επίπεδο συλλογικής δράσης.

Στοιχεία Προβολής:

  • Τίτλος Ταινίας: Leontari (Σκηνοθεσία: Maurice Konstantin Dietziker)
  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2025
  • Ώρα: 16:30
  • Χώρος: Αμφιθέατρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος”, Καλαμάτα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών προσκαλεί τα ΑμεΑ να αιτηθούν για παραχώρηση θέσης στάθμευσης

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Γιάννης Μαλτέζος, στο πλαίσιο της εκπόνησης της κυκλοφοριακής – συγκοινωνιακής μελέτης της πόλης του Άργους, καλεί τα άτομα με αναπηρία που κατοικούν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Τελετή βράβευσης του Χριστουγεννιάτικου Διαγωνισμού Διηγήματος

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης του Χριστουγεννιάτικου Διαγωνισμού Διηγήματος, που διοργάνωσε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Πάμε Αλλιώς”: Ασφαλείς, πιστοποιημένες και ανοιχτές παιδικές χαρές και χώροι άθλησης στη Ν. Κίο (βίντεο)

Αντιπροσωπεία της παράταξης ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ αποτελούμενη από τον επικεφαλής Γρηγόρη Γρίβα, την τοπική σύμβουλο Ν. Κίου Μαίρη Κόκκινου και μέλη της παράταξης, συμμετείχαν στην εκδήλωση-διαμαρτυρία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Με επιτυχία η συμμετοχή της ομάδας Πινγκ Πονγκ του Κ.Α.Π.Η. Άργους στο Τουρνουά Δυναμικότητας Βετεράνων

Με ιδιαίτερη επιτυχία συμμετείχε η ομάδα Πινγκ Πονγκ του Κ.Α.Π.Η. Άργους στο 4ο Αξιολογημένο Τουρνουά Δυναμικότητας Ανεξαρτήτων και Βετεράνων Αθλητών Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »