Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Χινίτσα Ερμιονίδας-Γεωργόπουλος: “Είμαστε σε επαγρύπνηση”

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής παραμένουν οι αρχές στην Ερμιονίδα, παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Χινίτσα έχει πλέον τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, των εθελοντών και της τοπικής αυτοδιοίκησης απέτρεψε τα χειρότερα, περιορίζοντας το μέτωπο πριν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Με δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της επιχείρησης, εξαίροντας τον συντονισμό των δυνάμεων αλλά και τη στάση των κατοίκων.

«Σας ενημερώνουμε ότι η πυρκαγιά στην περιοχή Χινίτσα βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο, χάρη στην άμεση κινητοποίηση και τον άριστο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιχείρηση», υπογράμμισε ο κ. Γεωργόπουλος.

Ωστόσο, ο κίνδυνος δεν έχει καμφθεί πλήρως, καθώς οι μετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή παραμένουν δύσκολες, ευνοώντας την εκδήλωση νέων εστιών ή αναζωπυρώσεων.

Για τον λόγο αυτό, ο Δήμαρχος απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να μην εφησυχάζουν: «Συνεχίζουμε να παραμένουμε σε αυξημένη επιφυλακή και καλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι καιρικές συνθήκες εξακολουθούν να απαιτούν επαγρύπνηση».

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση και τη φύλαξη της περιοχής.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Τ. Λάμπρου: «Μεγάλο λάθος οι παράλληλες εκδηλώσεις στην Ερμιονίδα – Προτάσεις για ποιοτική αναβάθμιση»

Στην ανάγκη για ριζική αναδιάρθρωση του τρόπου διοργάνωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Δήμο Ερμιονίδας αναφέρεται με παρέμβασή του ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »