Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Ερμιονίδα-Επιχειρούν και εναέρια μέσα-Ανακοίνωση Γεωργόπουλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής 21 Σεπεμβρίου 2025, σε δασική έκταση στην περιοχή “Κουνούπι” Ερμιονίδας.

Στο σημείο βρίσκεται και ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, μαζί με δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 8:37 σε περιοχή με πυκνή βλάστηση και κινήθηκε προς κατοικημένη ζώνη, προκάλεσε την αποστολή μηνύματος από το 112 λίγο μετά τις 9:00 π.μ., με το οποίο οι κάτοικοι κλήθηκαν να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου:

«Ενημέρωση για την πυρκαγιά στην περιοχή Λυκοφωλιά – Βεργαίικα

Σήμερα η περιοχή μας δοκιμάστηκε από μια μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Λυκοφωλιά και έφτασε μέχρι τα Βεργαίικα στην περιοχή της Κόστας.

Ευτυχώς αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο.
Από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία και όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να υπάρχει άμεσος συντονισμός και ταχύτατη κινητοποίηση των δυνάμεων.

Επικοινωνήσαμε άμεσα με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιάννη Ανδριανό, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Βασίλη Σιδέρη και τον Επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου Λαμπρο Τζούμη για την άμεση αποστολή των εναέριων δυνάμεων.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργολίδας το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου, ιδιώτες με βυτιοφόρα, η Ομάδα Διάσωσης Ερμιονίδας, η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας και από εναέρια 2 Erickson και 2 καναντέρ.

Στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής για λόγους ασφαλείας.
Παραμένουμε σε επιφυλακή, θα υπάρξει ενημέρωση για κάθε εξέλιξη.
Η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία της περιοχής μας είναι απόλυτη προτεραιότητα».

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

“Πρώτα η Πελοπόννησος”: Η Καραθώνα ανήκει στους πολίτες – Η περιφερειακή αρχή τάσσεται υπέρ του Υπερταμείου και κατά των πολιτών

Η παράταξη “Πρώτα η Πελοπόννησος”, με παρέμβαση του περιφερειακού μας συμβούλου Αργολίδας, Παναγιώτη Μερμίγκη, στη συνεδρίαση λογοδοσίας του περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου στις 15 Σεπτεμβρίου,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Εικονική (;) παραίτηση Καραγιάννη και σφοδρή κριτική στον Ορφανό στην ενδοπαραταξιακή του “Οράματος Δημιουργίας”

Ατυχής έμπνευση μπορεί να χαρακτηρισθεί η κίνηση του Δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Ορφανού, να συγκαλέσει σε σύσκεψη την παράταξή του προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να σταματήσει η κατρακύλα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Ερμιονίδα-Επιχειρούν και εναέρια μέσα-Ανακοίνωση Γεωργόπουλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής 21 Σεπεμβρίου 2025, σε δασική έκταση στην περιοχή “Κουνούπι” Ερμιονίδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »