Τάσος Χρόνης: “Δημιουργώντας τη Γαστρονομική Κοινότητα Επιδαύρου!”

Στην υλοποίηση μιας πρωτοποριακής ενημερωτικής δράσης προχωρά ο Δήμος Επιδαύρου για τη δημιουργία ενός γαστρονομικού οδηγού που θα διαμορφώσει τη γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής. Η δράση απευθύνεται σε επαγγελματίες του αγροδιατροφικού και του τουριστικού κλάδου της ευρύτερης περιοχής της Επιδαύρου με στόχο τη συγκροτημένη διασύνδεση του τουρισμού με τον γαστρονομικό πολιτισμό.

Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης, αναφέρει:

«Δημιουργώντας τη γαστρονομική κοινότητα Επιδαύρου!
Τετάρτη 15/10/2025 και ώρα 17:45 μ.μ.
-Καφέ Κοίλον- Αρχαία Επίδαυρος

Ο Γιώργος Πίττας, Ιδρυτής του προγράμματος Γαστρονομικές Κοινότητες, σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. προχωρά στην υλοποίηση εκπαιδευτικής / ενημερωτικής δράσης που απευθύνεται σε επαγγελματίες του αγροδιατροφικού και του τουριστικού κλάδου της ευρύτερης περιοχής της Επιδαύρου για τη δημιουργία ενός γαστρονομικού οδηγού που θα διαμορφώσει τη γαστρονομική ταυτότητα του τόπου.

Γαστρονομική κοινότητα είναι η οργανωμένη δράση επαγγελματιών του αγροδιατροφικού και τουριστικού κλάδου του τόπου, η οποία έχει ως στόχο την κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών γύρω από τη γαστρονομία των περιοχών της, έτσι ώστε αυτή να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης και συγκρότησης της πολιτιστικής και της τουριστικής της ταυτότητας.

Οι επαγγελματίες της περιοχής της Επιδαύρου (αγροτικός τομέας, μεταποίηση, εστίαση, φιλοξενία) θα οργανωθούν σε Κοινότητα, με σκοπό την καταγραφή της ποιοτικής γαστρονομικής προσφοράς του τόπου, τη δημιουργία σχέσεων αλληλοϋποστήριξης και συνεργασίας και τη συγκροτημένη διασύνδεση του τουρισμού με τον γαστρονομικό πολιτισμό».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου και Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου και το Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών (Τ.Π.Ψ.Τ.) της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προχωρούν στην

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΔΕΥΑ Άργους Μυκηνών: Ποιοτική ανάλυση του νερού στο Σκαφιδάκι

Μετά από χημικές αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νερό ύδρευσης της κοινότητας Σκαφιδακίου στις 10 Οκτωβρίου 2025, γνωστοποιούμε ότι η συγκέντρωση χλωριούχων αλάτων επανήλθε στα επιτρεπτά όρια της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ: “Η μαζική κινητοποίηση είναι μονόδρομος”

“Ηχηρή και αδικαιολόγητη” χαρακτηρίζει την απουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τη διευρυμένη σύσκεψη που διοργάνωσε η Επιτροπή Φορέων και Πολιτών “ΑΡΓΟΛΙΔΑ: ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ”, στην αίθουσα του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »