Σύσκεψη Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Την Δευτέρα 11.04.2022 στο Δημαρχείο Ερμιονίδας, συνεδρίασε σε μεικτή συνεδρίαση το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου και Προέδρου του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας, με θέμα: «Προετοιμασία για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας και τον συντονισμό δράσης των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση δασικών και άλλων πυρκαγιών ενόψει της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου».
Στην συνεδρίαση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, της οικείας Διεύθυνσης Δασών, του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου μας, καθώς και εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης του Σ.Τ.Ο., προεδρεύοντος του Δημάρχου κ. Γιάννη Γεωργόπουλου, έγινε γόνιμη συζήτηση, οι φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις τους και προτεραιοποιήθηκαν τα θέματα που αφορούσαν το ανθρώπινο δυναμικό, τα μέσα και τους πόρους κάθε φορέα και τις προβλεπόμενες ενέργειες εκ μέρους των, τόσο κατά το στάδιο της πρόληψης, όσο και κατά τα στάδια της αντιμετώπισης και της διαχείρισης των συνεπειών των πυρκαγιών.
Διαπιστώθηκε η συνεχής και καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών.
Στο ίδιο πλαίσιο, τονίστηκε ότι όλοι μαζί, με την συμμετοχή μας θα συμβάλλουμε στην πρόληψη των πυρκαγιών και στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους. Απευχόμαστε την εκδήλωση έκτακτων συμβάντων, δηλώνουμε όμως έτοιμοι, σε περίπτωση που αυτά επισυμβούν, να συνεργαστούμε ώστε να ανταπεξέλθουμε στην διαχείρισή τους.
Ζητούμε από όλους τους πολίτες να πράττουν υπεύθυνα αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο που ελλοχεύει, να συνεπικουρούν και να ενισχύουν το ιδιαίτερα σημαντικό έργο που επιτελούν όλες οι υπηρεσίες.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αργολίδα και την Κορινθία την Τρίτη 30 Ιουνίου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη 30 Ιουνίου,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Διάλεξη της Μαρίας Δ. Ευθυμίου «Η Ναυτιλία, ένας άθλος του ανθρώπου – και του Έλληνα» στο Ναύπλιο

Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου (Παράρτημα Ναυπλίου) και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνουν διάλεξη της Ομότιμης Καθηγήτριας Ιστορίας του Εθνικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Μικροί βιβλιοθηκονόμοι σε δράση στο ΦΟΥΓΑΡΟ

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας: Με σύνθημα «Βιβλία, παράθυρα ανοιχτά» (σε παράφραση της γνωστής φράσης του Νικηφόρου Βρεττάκου), ερχόμαστε φέτος κοντά στο βιβλίο σε όλες του τις μορφές!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »