«Στο πόδι» οι αγρότες της Αργολίδας-Μηχανοκίνητη πορεία την Παρασκευή στο κτίριο της Π.Ε. Αργολίδας

Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι αγρότες της Αργολίδας, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, με μηχανοκίνητη πορεία που θα καταλήξει στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε οΑγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος νομού Αργολίδας (ΑΚ.ΣΥ.ΝΑ.) αναφέρονται τα εξής:

Τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για το παγετό του Ιανουαρίου που δίνονται αυτές στις μέρες στους συναδέλφους αγρότες του νομού, είναι ντροπιαστικά. Μιλάμε για ποσοστά ζημιών που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και με την αποζημίωση να φτάνει να είναι πιο κάτω από την προκαταβολή που δόθηκε (300 ευρώ/στρέμμα).

Για τον παγετό, έγινε αυτοψία από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τον Υπουργό ΥπΑΑΤ, που διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής και συμφώνησαν. Συμπληρωματικά, δόθηκε λεπτομερή έκθεση για το ποσοστό των ζημιών από τους γεωπόνους από την ΔΑΟΚ Αργολίδας.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΟΣ Κανονισμός του ΕΛΓΑ, που δεν αποζημιώνει το σύνολο της καταστροφής τόσο στη φυτική παραγωγή όσο και στο φυτικό κεφάλαιο.

Είναι πρόκληση, τα όσα διαδίδουν τόσο ο κ. Λυκουρέντζος όσο και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Αδριανός, ότι οι ενστάσεις που θα γίνουν, θα αντιμετωπιστούν θετικά. (λόγω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών). Ας ήταν θετικές από την αρχή.

Εμείς δεν είμαστε επαίτες ούτε μπορούμε να ζήσουμε με τα ψίχουλα που μας δίνουν. Πληρώνουμε την ετήσια εισφορά στον ΕΛΓΑ μέχρι τελευταίο ευρώ και απαιτούμε να αποζημιωνόμαστε για το πραγματικό ύψος της οικονομικής ζημιάς.

Ξεκινάμε την αρχή των κινητοποιήσεων, που αποφασίστηκε ομόφωνα στην σύσκεψη στην ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ, με όλους του Αγροτικούς Συνεταιρισμούς του Νομού.

Και λέμε αρχή γιατί η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής (πετρέλαιο, αγροτικό ρεύμα, λιπάσματα- αγροεφόδια κ.α.) και η μείωση των τιμών που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα εξάμηνο, μας έχουν οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Να μην παρακρατηθεί από τον ΕΛΓΑ ούτε ένα ευρώ από την προκαταβολή

• Ο ΕΛΓΑ να πάρει τώρα πίσω τα ντροπιαστικά πορίσματα και να τα επαναφέρει σύμφωνα με την έκθεση της ΔΑΟΚ αλλά και των γεωπόνων του ΕΛΓΑ που έκαναν την αυτοψία.

• Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 9:00 πμ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (ΑΚ.ΣΥ.Ν.Α.)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις ΠΕ Αργολίδας και Κορινθίας την Τρίτη 18 Αυγούστου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Πολιτική θύελλα για την «ωρολογιακή βόμβα» των 7 στρεμμάτων-Ευθύνες Ορφανού δείχνει ο Φραγκιουδάκης

Σε πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης με φόντο την ασφάλεια των πολιτών έχει μετατραπεί η δημόσια συζήτηση στο Ναύπλιο, μετά τις σοβαρές καταγγελίες του ανεξάρτητου δημοτικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ένταξη έργου 700.000 ευρώ για την Επ.Ο. Άργος – Πυργέλλα – Αγία Τριάδα – Αραχναίο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην ένταξη ενός ακόμη σημαντικού έργου για τη συντήρηση και τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αργολίδας προχωρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Βαριές αιχμές Δεδεμπίλη και ιστορική «συγγνώμη»-Πότε θα απαντήσει ο Δήμαρχος για τις προσλήψεις στο Γηροκομείο; (βίντεο)

Σε γνώριμα επικοινωνιακά μονοπάτια επιλέγει να βαδίσει η δημοτική αρχή Ορφανού, επιστρατεύοντας τη θεωρία της «συνωμοσίας των πληκτρολογίων» κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με την κριτική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μήνυμα μηδενικής ανοχής από το ΕΚΑΒ Αργολίδας: «Αδιανόητο να δεχόμαστε βία την ώρα που σώζουμε ζωές»

«Η σημερινή αναβολή της διαδικασίας για δικονομικούς λόγους δεν αλλάζει την ουσία του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »