Στο Λάλουκα συνεχίστηκε το πρόγραμμα «Υγεία και Πρόληψη» του Χριστιανικού Φιλανθρωπικού Ομίλου Άργους

Με συνέπεια στον σκοπό της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα υγείας, συνεχίζεται το πρόγραμμα «Υγεία και Πρόληψη» του Χριστιανικού Φιλανθρωπικού Ομίλου Άργους «Η Αγία Αικατερίνη», το οποίο υλοποιείται με την ευλογία και έγκριση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδας κ.κ. Νεκταρίου.
Την Κυριακή 29 Ιουνίου 2025 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κατά σειρά δράση του προγράμματος, αυτή τη φορά στην ενορία Λάλουκα του Δήμου Άργους – Μυκηνών, αμέσως μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον χώρο της ενορίας, με την ενεργό στήριξη και συνεργασία του εφημέριου π. Σπυρίδωνα Οικονόμου, ο οποίος υποδέχθηκε με θέρμη την πρωτοβουλία και προσκάλεσε τους πιστούς να συμμετάσχουν.
Ομιλήτρια ήταν η ιατρός του Γηροκομείου Άργους, κυρία Βαλεντίνα Ρούσου, γενική ιατρός με ειδίκευση στον σακχαρώδη διαβήτη.
Με λόγο κατανοητό, επιστημονικά έγκυρο και ανθρώπινη προσέγγιση, παρουσίασε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στους παριστάμενους.
Η ανταπόκριση των ενοριτών του Λάλουκα υπήρξε ιδιαίτερα ενθαρρυντική και ανέδειξε για ακόμη μία φορά την αξία αυτών των δράσεων στην πρόληψη και την προαγωγή της δημόσιας υγείας.
Ο Φιλανθρωπικός Όμιλος Άργους «Η Αγία Αικατερίνη» εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριο για τη διαρκή στήριξη, καθώς και προς τον π. Σπυρίδωνα Οικονόμου για τη φιλοξενία και τη συνεργασία του.
Το πρόγραμμα «Υγεία και Πρόληψη» θα συνεχιστεί το προσεχές διάστημα και σε άλλες ενορίες του Δήμου Άργους – Μυκηνών, με στόχο την ενίσχυση της υγειονομικής φροντίδας και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, με πνεύμα προσφοράς, σεβασμού και αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Με τιμή
Νικόλαος Στυλ. Γκαβούνος
Πρόεδρος
του Χριστιανικού Φιλανθρωπικού Ομίλου Άργους
“Η Αγία Αικατερίνη”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Διάλεξη της Μαρίας Δ. Ευθυμίου «Η Ναυτιλία, ένας άθλος του ανθρώπου – και του Έλληνα» στο Ναύπλιο

Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου (Παράρτημα Ναυπλίου) και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνουν διάλεξη της Ομότιμης Καθηγήτριας Ιστορίας του Εθνικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Διοίκηση Ορφανού: Πυροτεχνήματα και απόλυτο τέλμα για το στρατόπεδο Ναυπλίου-Το ΤΕΘΑ παίρνει το «πάνω χέρι»

Από τον ρεαλισμό της συνεκμετάλλευσης, στο απόλυτο νομικό και αναπτυξιακό τέλμα – Πώς το Ναύπλιο κινδυνεύει να χάσει έναν ζωτικό χώρο την ώρα που η Κόρινθος προχωρά σε έργα – Έρευνα: Γιούλα Λαπαθιώτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Αργολίδα: Όλοι για το νερό”: Κάλεσμα σε ενημέρωση και οργάνωση κινητοποίησης

Παρά το πολύ θετικό ύψος βροχοπτώσεων του φετινού χειμώνα, τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας του νερού του Ανάβαλου και τη μεγάλη σε ποσότητα και διάρκεια λειτουργία της πηγής Κεφαλαρίου,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γιάννης Κότσιρας γιορτάζει τα 30 χρόνια με μεγάλη συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

Ο Γιάννης Κότσιρας γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια στη δισκογραφία! Ο αγαπημένος ερμηνευτής και η παρέα του, που αποτελείται από εξαιρετικούς μουσικούς και συνεργάτες του Γιάννη, μας υπόσχονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »