Στο Κρανίδι για φέτος το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου

Σύσκεψη για θέματα τουρισμού υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023.

Στην σύσκεψη, με τη συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κας Άννας Καλογεροπούλου και υπηρεσιακών στελεχών, συζητήθηκε η διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου «Peloponnese Food Stories”.

Ο φετινός σχεδιασμός του γαστρονομικού Φεστιβάλ, το οποίο συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, διατηρεί τους βασικούς άξονες της τοπικότητας και της χωρικής διασποράς ανά Περιφερειακή Ενότητα, καθώς και της ανάδειξης τόσο της παραδοσιακής όσο και μιας πιο σύγχρονης έκφρασης της τοπικής γαστρονομίας, πάντα με βάση τα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα της Πελοποννήσου. Συγχρόνως, εμπλουτίζεται τόσο προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του βιώσιμου χαρακτήρα του, όσο και ως προς την υλοποίηση δράσεων εκπαίδευσης των επαγγελματιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν 5 εκδηλώσεις, μια σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και συγκεκριμένα:

Π.Ε Αργολίδας: Κρανίδι | Ερμιονίδας
Π.Ε Αρκαδίας: Δημητσάνα | Γορτυνίας
Π.Ε Κορινθίας: Βραχάτι |Βέλου – Βόχας
Π.Ε Λακωνίας: Γεράκι | Ευρώτα
Π.Ε Μεσσηνίας: Άνω Πόλη Κυπαρισσίας |Τριφυλίας

Σημειώνεται, επίσης, ότι πολλές ακόμα γαστρονομικές εκδηλώσεις, που λαμβάνουν χώρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και διοργανώνονται από τοπικούς φορείς, θα υποστηριχθούν οικονομικά και οργανωτικά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

“Ανάπλι… σεργιάνι ο νους στις γειτονιές”: Μια ομαδική έκδοση αγάπης και μνήμης παρουσιάζεται στο Βουλευτικό

Οι γειτονιές του Ναυπλίου “ζωντανεύουν” μέσα από τις σελίδες μιας ιδιαίτερης εκδοτικής προσπάθειας, που ενώνει τη νοσταλγία με την προσφορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αργολική απόβαση στη Λυών: 14 αθλητές του Choy Lee Fut στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κουνγκ Φού

Ο σύλλογός μας ανακοινώνει τη συμμετοχή δεκατεσσάρων (14) αθλητών και αθλητριών στο 20ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΓουΣού Κουνγκ Φού, το οποίο θα διεξαχθεί στη Λυών της Γαλλίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οικονομικό Επιμελητήριο Πελοποννήσου: «Αίτημα παράτασης για την εφαρμογή της Β’ Φάσης του Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής»

Το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, δέχεται τις τελευταίες ημέρες σειρά ερωτημάτων από συναδέλφους λογιστές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »