Στον αέρα η τύχη του ΚΕΜΧ στο Ναύπλιο-Κίνδυνος για το Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας.

Κίνδυνος να χαθεί η συμφωνία και μαζί με αυτήν λύσεις για πολλά προβλήματα του Δήμου Ναυπλιέων τα οποία αφορούν την σχολική στέγη (ανέγερση 5ου Δημοτικού), ανέγερση κλειστού νέου κλειστού γυμναστηρίου και αθλητικών χώρων, κτίριο πολιτισμού (βλέπε κτίριο θεάτρου του στρατοπέδου) αλλά και στέγαση κοινωνικών υπηρεσιών και ίδρυση φοιτητικής εστίας. Να σημειωθεί ότι άμεσα ο Δήμος έδωσε λύση στο χρόνιο πρόβλημα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με την μεταστέγαση του επιχειρησιακού τμήματος και της έδρας της διοίκησης της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου σε χώρο εντός του στρατοπέδου απελευθερώνοντας την 25η Μαρτίου.
Τον Ιούνιο του 2021 ο τότε Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος μετά από μία σειρά κινήσεων με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας κατάφερε να πετύχει μία ιστορική συμφωνία που θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόκτηση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αναβάθμιση του Δήμου Ναυπλίου με την ταυτόχρονη επίλυση σημαντικών προβλημάτων.
Για την επίτευξη του σκοπού χρειάσθηκε μία πολύχρονη προσπάθεια που δικαιώθηκε απόλυτα Χαρακτηριστική ήταν και η ανακοίνωση του Δήμου Ναυπλιέων τον Ιούνιο του 2021 όπου αναφερόταν τα ακόλουθα : Μετά από προσπάθειες ετών ο Δήμος Ναυπλιέων αναλαμβάνει σε συνεργασία με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας την αξιοποίηση – πολεοδόμηση του Στρατοπέδου (ΚΕΜΧ) Ζησιμόπουλου. Η Στρατιωτική Υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας δύναται να αποδεσμεύσει 160 στρέμματα του στρατοπέδου και να προχωρήσει με το Δήμο Ναυπλιέων σε πολεοδόμηση. Με την υπογραφή του συμφώνου συναντίληψης θα παραχωρηθούν άμεσα 30 στρέμματα τα οποία θα αξιοποιηθούν για την κατασκευή σχολικών μονάδων. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κωστούρο να υπογραφεί Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ναυπλιέων και του Ταμείου Εθνικής Άμυνας.
Η θετική γνωμοδότηση της Αρμόδιας Υπηρεσίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και η επικείμενη υπογραφή σηματοδοτεί ουσιαστικά την αρχή του τέλους μιας επίμονης και συστηματικής προσπάθειας που κατέβαλαν διαχρονικά η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ναυπλιέων και ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Κωστούρος. Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι χώροι του Στρατοπέδου Ζησιμόπουλου θα αξιοποιηθούν από το Δήμο Ναυπλιέων προς όφελος των δημοτών.»
Τον Ιούνιο του 2021 ο Δήμήτρης Κωστούρος αιφνιδιάζοντας προχώρησε στην λήψη απόφασης για την αποδέσμευση 160 περίπου στρεμμάτων στο ΚΕΜΧ, τα οποία θα πολεοδομηθούν εκ του στρατοπέδου Ζησιμόπουλου κερδίζοντας έτσι άμεσα 30 στρέμματα τα οποία θα δώσουν οριστική λύση στο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο χώρος της εκπαίδευσης ενώ στη συνέχεια θα κερδίσει πενήντα ακόμα στρέμματα που θα χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς. Η ιστορική συμφωνία του Δήμου Ναυπλίου με το ΓΕΣ θα δώσει λύσεις σε μια σειρά προβλημάτων που κανείς δεν μπορούσε να φαντασθεί ότι θα έχει αίσιο τέλος.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου:
“Ο Δήμος Ναυπλιέων θα εκτελέσει και θα υλοποιήσει με μέριμνα και δαπάνες του, όλες τις αναγκαίες εργασίες που θα απαιτηθούν, προκειμένου να αποδεσμευθούν κτίρια και υποδομές εάν βρίσκονται εντός της προς πολεοδόμηση έκτασης του στρατοπέδου Ζησιμόπουλου και παράλληλαεξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος Ναυπλιέων να υπογράψει το Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας (ΠΣΣ), μεταξύ του Δήμου Ναυπλιέων και του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), για την πολεοδόμηση συνολικής έκτασης εμβαδού περίπου 160 στρεμμάτων εκ του στρατοπέδου Ζησιμόπουλου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και σε διαρκή συνεργασία με το ΤΕΘΑ και να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ολοκλήρωση της παραχώρησης και πολεοδόμησης”.
Σήμερα φυσικά η δημοτική αρχή φαίνεται να μην έχει αγγίξει καθόλου το θέμα που θα έδινε ανάσα και λύσεις στα προβλήματα του Δήμου Ναυπλιέων και το μόνο που υπάρχει είναι μία δήλωση του Γιάννη Γκιόλα που δεν επιθυμεί Real Estate στο στρατόπεδο του ΚΕΜΧ !!! Τέλος η δημοτική αρχή οφείλει με προσοχή να ξαναδεί το μνημόνιο συνεργασίας και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό ώστε να μην βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

«Μέτωπο» επαγγελματιών κατά του Δήμου Ναυπλιέων: «Ματώνουμε εισπρακτικά – Τέλος στην ανοχή»-Επιστολή σε Ορφανό

Σε ευθεία σύγκρουση με τη δημοτική αρχή Ορφανού έρχεται η Ομάδα Επαγγελματιών του Δήμου Ναυπλιέων, καταγγέλλοντας προχειρότητα και αθέτηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει 40.000 δωρεάν ταξιδιωτικές κάρτες DiscoverEU σε νέους και νέες

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανοίγει την περίοδο υποβολής αιτήσεων για έναν νέο γύρο DiscoverEU, ο οποίος προσφέρει σε χιλιάδες νέους και νέες ηλικίας 18 ετών την ευκαιρία να εξερευνήσουν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »