Στα Ίρια ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος σε σύσκεψη για το θέμα των εργατών γης

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος συμμετείχε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα Ίρια με βασικό θέμα συζήτησης το μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τους αλλοδαπούς εργάτες γης στον πρωτογενή τομέα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν πολλοί παραγωγοί, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Βουλευτές του Νομού Αργολίδας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, της Τοπικής Κοινότητας και συμπολίτες μας.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στην τοποθέτηση του πρότεινε να παγώσουν άμεσα και για ένα χρονικό διάστημα οι έλεγχοι και τα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβάλλονται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Να πιστοποιηθούν και να νομιμοποιηθούν με γρήγορες διαδικασίες οι υπάρχοντες εργάτες έτσι ώστε να μπορούν να εργάζονται με προσωρινά έγγραφα.

Να διαμορφωθεί το νομοθετικό πλαίσιο έτσι ώστε το ζήτημα των εργατών γης να μπει σε πορεία λύσης.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να εξευρεθεί άμεση λύση από την μεριά της Πολιτείας για την ελαχιστοποίηση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και των χρονοβόρων διαδικασιών στην έκδοση των απαραίτητων εγγράφων προκειμένου οι ξένοι εργάτες να εργάζονται νόμιμα στην χώρα μας.

Ο κ. Κωστούρος πρότεινε να υπάρξει ψήφισμα το οποίο έγινε αποδεκτό από τους παρευρισκόμενους προς το Υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ενημερώσουν για το πρόβλημα που έχει ανακύψει και να εξευρεθεί άμεσα η επωφελέστερη λύση σε μια περίοδο που υπάρχει έντονη η ανάγκη εργατικού δυναμικού για τη συγκομιδή των προϊόντων των παραγωγών μας.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την προοπτική μιας εκ νέου συνάντησης αν οι ενέργειες που θα γίνουν δεν θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Γ. Χατζηθεοδοσίου : «Στην Αττική τo 70% των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου και 10 θάνατοι»

Το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό συγκριτικά με προηγούμενα, καθώς έχουμε έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου. Και σύμφωνα με έγκριτους επιστήμονες ιδιαίτερο πρόβλημα εντοπίζεται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Απαγόρευση μετακίνησης των φιλάθλων του Άρη στην Τρίπολη για το ματς με την Καλαμάτα

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απαγορεύεται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Πολιτική θύελλα για την «ωρολογιακή βόμβα» των 7 στρεμμάτων-Ευθύνες Ορφανού δείχνει ο Φραγκιουδάκης

Σε πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης με φόντο την ασφάλεια των πολιτών έχει μετατραπεί η δημόσια συζήτηση στο Ναύπλιο, μετά τις σοβαρές καταγγελίες του ανεξάρτητου δημοτικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λυγουριό: Παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ… Μια Πέτρα» της Αναστασίας Ποθητού Σαρρή στο Μουσείο Κωτσιομύτη

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά με επίκεντρο την ιστορία, τη φύση και τον άνθρωπο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 στο Λυγουρίο. Στον φιλόξενο προαύλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υποβολή voucher για την εγγραφή βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει, τους νόμιμους κηδεμόνες βρεφών και νηπίων που έλαβαν voucher ότι μπορούν να το καταθέσουν στα γραφεία της Διεύθυνσης, επί της οδού Ηρακλέους 6, προκειμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »