Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ναυπλιέων για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

Ανακοίνωση από το Δήμο Ναυπλιέων

Σε ετοιμότητα να αντιμετωπιστούν το δυνατό καλύτερα πυρκαγιές και στην πρόληψη αυτών βρίσκεται ο Δήμος Ναυπλιέων.

Υπό το βλέμμα του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Ορφανού, η Πολιτική Προστασία ανέλαβε τον συντονισμό φορέων και πολιτών προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση στην περίπτωση ύπαρξης πυρκαγιάς. Η ΔΕΥΑΝ και η Διεύθυνση καθαριότητας διαθέτουν προς τον σκοπό αυτό 1 υδροφόρα και μηχανήματα έργων αντίστοιχα.

Παράλληλα έχουν επιστρατευτεί 2 υδροφόρες και μηχανήματα έργων εργολάβων, ενώ στην θέση τους βρίσκονται και τα 10 άτομα που έχουν επωμιστεί την πυροπροστασία καθώς και ομάδα εθελοντών.

Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων έχουν φροντίσει για την διαθεσιμότητα 15 βυτίων ιδιωτών ανά τοπική κοινότητα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ορφανός, «όλοι οι πολίτες του δήμου μας θα πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, μέχρι να περάσει ο κίνδυνος εξάπλωσης Πυρκαγιών και στην περιοχή μας. Δεν θα θέλαμε, επ` ουδενί να δούμε τον φυσικό χώρο και τις περιουσίες μας να καταστρέφονται, όπως δυστυχώς συμβαίνει στην Αττική.

Πέρα από τα μέτρα πυροπροστασίας στην περιοχή μας, εκφράζουμε την συμπαράστασή και τον πόνο μας, στους συνανθρώπους μας στην Αττική και όπου αλλού η πύρινη λαίλαπα καταστρέφει την φύση και το βιός των ανθρώπων».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Επιμελητήριο Αργολίδας: Πρεμιέρα την Τετάρτη για το 13ο Φεστιβάλ “Γεύσεις και Όψεις” στο Πορτοχέλι – Το πρόγραμμα

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υποβολή voucher για την εγγραφή βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει, τους νόμιμους κηδεμόνες βρεφών και νηπίων που έλαβαν voucher ότι μπορούν να το καταθέσουν στα γραφεία της Διεύθυνσης, επί της οδού Ηρακλέους 6, προκειμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ένταξη έργου 700.000 ευρώ για την Επ.Ο. Άργος – Πυργέλλα – Αγία Τριάδα – Αραχναίο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην ένταξη ενός ακόμη σημαντικού έργου για τη συντήρηση και τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αργολίδας προχωρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γιάννης Μανώλης: «Η Πολιτιστική Ναυπλιάδα εμπλουτίζει τη ναυτική παράδοση του Ναυπλίου»

Στην καθοριστική σημασία της επανακαθιέρωσης της Ναυτικής Εβδομάδας, αλλά και στην εξέλιξη των πολιτιστικών θεσμών της πόλης, αναφέρθηκε με δημόσια παρέμβασή του ο πρώην Αντιδήμαρχος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »