ΣΕΚ :Άμεσα ουσιαστική στήριξη της κτηνοτροφίας- πτηνοτροφίας

Την άμεση και ουσιαστική στήριξη της κτηνοτροφίας- πτηνοτροφίας ζητά με ανοικτή επιστολή του ο Σύνδεσμος Ελληνικής κτηνοτροφίας υποστηρίζοντας τα ακόλουθα :
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ακούσαμε από τον κ. Πρωθυπουργό να ανακοινώνει από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πριν λίγες ημέρες ότι με το ποσό των 89 εκ. € θα στηρίξει την κτηνοτροφία της χώρας.
Κατ αρχήν το ποσό αυτό είναι πολύ λίγο για να αντιμετωπιστεί, έστω μέρος της τεράστιας αύξησης των τιμών των ζωοτροφών, που ξεπερνάει το 100% και σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής της ενέργειας (πετρέλαιο-φυσικό αέριο- ηλεκτρική ενέργεια) δημιουργείται ένα εκρηκτικό μίγμα αύξησης του κόστους παραγωγής, που παρά την αύξηση των τιμών γάλακτος και κρέατος (25-30%) δεν αντιμετωπίζεται χωρίς την ουσιαστική και γενναία στήριξη των κτηνοτροφών – πτηνοτρόφων και μελισσοκόμων από την πολιτεία.
Ζητάμε την αύξηση του ποσού των 89 εκ. € σε 150 εκ. € και τη διαβούλευση των κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών φορέων (ΣΕΚ- ΠΕΚ- Συντονιστικό Α.Μ.Θ.), όπως εξάλλου είχατε δεσμευτεί μαζί τους, για να ακούσετε και τις θέσεις μας, όσον αφορά τα κριτήρια και το χρόνο που θα δοθεί η όποια στήριξη.
Όσον αφορά τις τιμές πώλησης του αιγοπρόβειου γάλακτος για την ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ 2022-2023, μετά από συναντήσεις, διαβουλεύσεις – ημερίδες που έχουμε κάνει τους τελευταίους δύο μήνες και με την συμμετοχή πρωτοβάθμιων Συνεταιρισμών – Συλλόγων και κτηνοτρόφων, σε διάφορες περιοχές της χώρας, ζητάμε τιμές 1,80 € για το πρόβειο και το 80% αυτής της τιμής για το γίδινο, ως κατώτερη τιμή εκκίνησης, με δεδομένο οτι το μέσο κοστος ενός κιλού πρόβειου γαλακτος είναι 1,64 € χωρίς να υπολογίζεται η εργασία μας.
Ζητάμε τη στήριξή σας γιατί αν δεν γίνουν αυτα τα ελάχιστα, που αναφερονται πιο πάνω, η καταστροφή της κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας δεν θα είναι απειλή αλλά πραγματικότητα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ζητά επανεξέταση των ΚΑΔ που αφαιρέθηκαν από τη Δράση «Παράγουμε στην Ελλάδα»

Επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Νικόλαο Παπαθανάση, με θέμα «Επανεξέταση προσθήκης των ΚΑΔ που αφαιρέθηκαν από τη Δράση “Παράγουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Η παρουσίαση του βιβλίου «Όρθια με κάθε κόστος» της Έλενας Λεζέ στο Βουλευτικό

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων, οι Εκδόσεις Κύκνος και η συγγραφέας Έλενα Λεζέ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο «Όρθια με κάθε κόστος», το οποίο αναδεικνύει τη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »