ΣΑΣΟΕΕ: Κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας αύριο (26/1), έξω από τον Άρειο Πάγο για τους πλειστηριασμούς

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου καλείται αύριο, 26 Ιανουαρίου, να αποφασίσει για το αν θα νομιμοποιήσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και αγροτικών ακινήτων από τις εισπρακτικές εταιρείες

Ο Σύνδεσμός Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΑΣΟΕΕ) απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για παράσταση αύριο 26 Ιανουαρίου, έξω από τον Άρειο Πάγο όπου η ολομέλεια του Δικαστηρίου θα αποφασίσει για το αν θα νομιμοποιήσει τους πλειστηριασμούς Α΄ κατοικίας και αγροτικών ακινήτων από τις εισπρακτικές εταιρείες.

Οι παραγωγοί, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικές Επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν τις πρωτοφανείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, της πανδημίας και την παντελή απουσία στήριξης γεγονότα που θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην επισιτιστική επάρκεια της χώρας, την συγκράτηση πληθυσμών στην ύπαιθρο και στην κοινωνική συνοχή ευρύτερα.

Η νομιμοποίηση των πλειστηριασμών θα σημάνει και επίσημα το τέλος του πρωτογενή τομέα. Η πρώτη κατοικία, η αγροτική γη, οι συνεταιριστικές εγκαταστάσεις πρέπει να προστατευθούν. Είναι οι κόποι μιας ζωής, το μέλλον της υπαίθρου, το μέλλον του τόπου μας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Διοίκηση Ορφανού: Πυροτεχνήματα και απόλυτο τέλμα για το στρατόπεδο Ναυπλίου-Το ΤΕΘΑ παίρνει το «πάνω χέρι»

Από τον ρεαλισμό της συνεκμετάλλευσης, στο απόλυτο νομικό και αναπτυξιακό τέλμα – Πώς το Ναύπλιο κινδυνεύει να χάσει έναν ζωτικό χώρο την ώρα που η Κόρινθος προχωρά σε έργα – Έρευνα: Γιούλα Λαπαθιώτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέα κοινωνική παρέμβαση 4,1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη στήριξη παιδιών, οικογενειών και ατόμων με αναπηρία

Έχοντας στόχο τη στήριξη των οικογενειών και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στην ενεργοποίηση νέας χρηματοδοτικής πρόσκλησης συνολικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας: Η Κική Δημουλά στα «Πορτρέτα Λογοτεχνών»

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας, μετά την πολύ επιτυχημένη πρωτοβουλία «Πορτρέτα πολιτικών» που κάλυψε ολόκληρο το 2024, προχωρά σε μια νέα πρωτοβουλία, με τον γενικό τίτλο «Πορτρέτα Λογοτεχνών»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων για εκλογή νέου Προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής

Η συνεδρίαση που αφορά την εκλογή μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής, σηματοδοτεί την έναρξη της 2ης θητείας της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »