prooptiki@msn.com

Σήμα κινδύνου από τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας: «Επικίνδυνες οι ιατρικές πράξεις αισθητικής από ανειδίκευτους επαγγελματίες ομορφιάς»

Με αφορμή καταγγελίες ασθενών στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών για παραμορφώσεις από Βotox(Μπότοξ) και άλλες αισθητικές πράξεις, κρίνουμε απαραίτητο να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για την επικινδυνότητα αυτών των εφαρμογών, όταν γίνονται από μη ειδικούς.

Στον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας αλλά και σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας έχουμε δεχτεί ανάλογες αναφορές για παρενέργειες από επεμβατικές αισθητικές ιατρικές πράξεις σε χώρους όπως ινστιτούτα αισθητικής, κομμωτήρια ακόμα και σε σπίτια από πλανόδιους, δήθεν ειδικούς.

Οι παρενέργειες που έχουν διαπιστωθεί αφορούν παραμορφώσεις προσώπων, παραλύσεις νεύρων, λοιμώξεις ακόμα και νέκρωση του δέρματος. Το φαινόμενο αυτό είναι απειλητικό για τη Δημόσια Υγεία. Οι δερματολόγοι και οι πλαστικοί χειρουργοί στους οποίους απευθύνονται εκ των υστέρων τα θύματα, καλούνται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις.

Οι πολίτες δεν πρέπει να εμπιστεύονται την υγεία τους σε μη ειδικούς και σε χώρους που δεν είναι πιστοποιημένοι για να διενεργούνται ιατρικές πράξεις. Για την εφαρμογή ιατρικών υπηρεσιών αποτρίχωσης με χρήση LASER, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει εισηγηθεί στο Υπουργείο Υγείας να διενεργούνται μόνο σε δερματολογικά ιατρεία και πλαστικούς χειρουργούς και όχι σε ινστιτούτα που δεν προβλέπεται η παρουσία ειδικού ιατρού.

Η παροχή υπηρεσιών τύπου σούπερ μάρκετ με προσφορές και δελεαστικά πακέτα, έχουν αμφίβολο αισθητικό αποτέλεσμα και κρύβουν σοβαρό κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Δράση ευαισθητοποίησης με θέμα «Με πανί, κλωστή, κορδέλα, κούκλες φτιάχνω έλα» στη Ν. Κίο

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα κουκλοθέατρου (21 Μαρτίου) υλοποίησε,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μεγάλη διάκριση για το 2ο Λύκειο Άργους: Μαθητές κατέκτησαν την 5η θέση σε Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό

Την 5η θέση, ανάμεσα σε 1788 ομάδες Λυκείων, κατέκτησαν τρεις μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Άργους στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

23 συλλήψεις έφερε η έφοδος σε οικισμό Ρομά στο Άργος

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, σήμερα (11.4.2024) το πρωί σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»-Πτωχός: «Με κορμό τα Επιμελητήρια μπορούμε να κάνουμε πολλαπλάσια από αυτά που έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της κορυφαίας Περιφερειακής έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2024», το απόγευμα της Τετάρτης 10 Απριλίου, στο κτίριο ΓΕΑ στη Βιομηχανική Περιοχή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »