“Πόλεμος” Αρχιμανδρίτη Ηλιουπόλεως Σεραφείμ κατά Παύλου Χρηστίδη για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ζητήθηκε η αποχώρηση του Παύλου Χριστίδη για να ξεκινήσει η κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου Αρκάδων Ηλιουπόλεως

Με αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου κλείνει την τελευταία του ανάρτηση ο Αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, Σεραφείμ στον πόλεμο που ξέσπασε με τον Παύλο Χρηστίδη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ειδικό αγορητή στο νομοσχέδιο για την «ισότητα στον πολιτικό γάμο».

«Μην κάνετε τον Ανδρέα Παπανδρέου, που έζησε πριν το τέλος της ζωής του, μία ορθόδοξη πνευματικότητα αξιομίμητη, να γυρίζει μέσα στον τάφο του από οργή», αναφέρει ο Αρχιμανδρίτης για την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην ανάρτησή του κατά του Παύλου Χριστίδη.

Το χρονικό της αντιπαράθεσης

Ο «πόλεμος» ξεκίνησε όταν ο Αρχιμανδρίτης καθυστέρησε μια ώρα την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου Αρκάδων Ηλιουπόλεως, μέχρι να αποχωρήσει ο βουλευτής Παύλος Χρηστίδης που παρευρισκόταν στο χώρο για την εκδήλωση.

Ακολούθησε ανάρτηση του Αρχιμανδρίτη στο facebook στην οποία αναφέρει:

«Μία ώρα καθυστέρησε η ευλογία και κοπή της αγιοβασιλειόπιτας του συλλόγου Αρκάδων Ηλιουπόλεως, έως της επιτεύξεως αποχωρήσεως από το χώρο της συνεστιάσεως του απάνθρωπου βουλευτή Παύλος Χρηστίδης, που παρά το ότι είναι ο ίδιος κατά φύση πατέρας, με απίστευτη ελαφρότητα συνευδόκισε στο να “δολοφονηθούν” αθώες ψυχές παιδιών που θα καταστούν ιδιοκτησίες οικιακών συνυπάρξεων των plus, κάθε αφύσικου δικαιωματισμού, με ότι αυτό γνωρίζουμε ότι συνεπάγεται».

Το γεγονός καταδίκασε με ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

«Σε ένα παραλήρημα μίσους ο αρχιμανδρίτης του Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, Σεραφείμ, καταφέρεται εναντίον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη, στοχοποιώντας ακόμα και την οικογένειά του με φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η θεσμοθέτηση της ισότητας στον πολιτικό γάμο και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς εξαιρέσεις αποτελεί υποχρέωση κάθε ευνομούμενης Πολιτείας.
Τέτοιες μεμονωμένες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την πνευματικότητα αλλά και το έργο, που επιτελεί στην ελληνική κοινωνία η Εκκλησία», τόνισε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ».

Με τον Αρχιμανδρίτη να απαντά σε νέα ανάρτηση:

«Η απάντησή στις ασυναρτησίες του γραφείου τύπου του Πα.Σο.Κ. – κινήματος αλλαγής, έρχεται από ανάγνωση των σχολίων τα οποία έλαβε ο ειδικός αγορητής στο νομοσχέδιο για την «ισότητα στον πολιτικό γάμο» κάτω από την ανάρτηση της αγορεύσεως του, https://www.facebook.com/share/v/bfK1b9w5EM9pY1tk/.
Θεωρούμε ότι είναι σχόλια ψηφοφόρων του».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δυναμική πρεμιέρα για την έκθεση «Γεύσεις & Όψεις» στο Πορτοχέλι: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια

Σε κλίμα αισιοδοξίας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Αργολίδας, πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της εκθεσιακής δραστηριότητας «Γεύσεις & Όψεις»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Χατζηθεοδοσίου : «Στην Αττική τo 70% των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου και 10 θάνατοι»

Το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό συγκριτικά με προηγούμενα, καθώς έχουμε έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου. Και σύμφωνα με έγκριτους επιστήμονες ιδιαίτερο πρόβλημα εντοπίζεται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μήνυμα μηδενικής ανοχής από το ΕΚΑΒ Αργολίδας: «Αδιανόητο να δεχόμαστε βία την ώρα που σώζουμε ζωές»

«Η σημερινή αναβολή της διαδικασίας για δικονομικούς λόγους δεν αλλάζει την ουσία του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Πρεμιέρα την Τετάρτη για το 13ο Φεστιβάλ “Γεύσεις και Όψεις” στο Πορτοχέλι – Το πρόγραμμα

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »