
Συνεπής στις δεσμεύσεις του για την εξυπηρέτηση των κατοίκων στον τομέα της υγείας, ο Δήμος Ερμιονίδας ενεργοποιεί ένα δίκτυο υγειονομικών δομών, καλύπτοντας τις ανάγκες καθημερινής φροντίδας και συνταγογράφησης.
Μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, ο Δήμος θωρακίζει την υγειονομική κάλυψη σε όλη την επικράτειά του. Από το Κρανίδι, όπου εξασφαλίστηκε νέος χώρος για το καθημερινό ιατρείο και το Πορτοχέλι, όπου διεκδικείται η σταθερή λειτουργία του περιφερειακού ιατρείου, έως την Ερμιόνη, που υποδέχεται προσωρινά τις κεντρικές υπηρεσίες και τις εφημερίες του Κέντρου Υγείας, διασφαλίζοντας έτσι ότι κανένας πολίτης δεν θα στερηθεί την πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα και συνταγογράφηση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο του Δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου:
“Ο Δήμος Ερμιονίδας προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και εξασφάλισε μέσω δωρεάς κατάλληλο κτήριο με τις απαιτούμενες προδιαγραφές, ώστε προσωρινά να λειτουργεί στο Κρανίδι καθημερινό Ιατρείο με εξεταστήριο και χώρο συνταγογράφησης του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου.
Το κτήριο βρίσκεται στην Περιφερειακή Οδό Κρανιδίου, δίπλα στην Υπηρεσία Δόμησης και το αίτημα για την έγκριση της χρήσης του, απέστειλε ο Δήμος Ερμιονίδας προς την αρμόδια 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου στις 3 Απριλίου 2026, όταν έγινε γνωστή η προσωρινή μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου στην Ερμιόνη.
Μάλιστα, σχετική ενημέρωση έκανε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Απριλίου 2026.
Σήμερα 17 Απριλίου 2026, με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 29655/17.04.2026 απόφασή της, η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε σχετικό αίτημα, οπότε τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία το Ιατρείο στο Κρανίδι.
Η λειτουργία του εν λόγω Ιατρείου είναι σημαντική από την άποψη ότι το Κρανίδι βρίσκεται στο κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Κρανιδίου, οπότε διευκολύνεται σημαντικά η πρόσβαση των Δημοτών στις παρεχόμενες υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Παράλληλα υπάρχει αίτημα του Δήμου Ερμιονίδας να συνεχιστεί η λειτουργία του καθημερινού Ιατρείου με πρωινό ωράριο, στο περιφερειακό Ιατρείο της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου, ώστε να διευκολύνονται οι κάτοικοί του σε θέματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και συνταγογράφησης.
Επίσης ο Δήμος Ερμιονίδας μέσω δωρεάς, ενοικίασε οικία στην Ερμιόνη, η οποία χρησιμοποιείται ως κατοικία των ιατρών που έχουν εφημερία, για το χρονικό διάστημα που υφίσταται η προσωρινή μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου στην Ερμιόνη.
Να θυμίσουμε ότι πέρα από την παραχώρηση χώρου στο κτήριο της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, προκειμένου να στεγαστούν προσωρινά οι διοικητικές υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, ο Δήμος Ερμιονίδας έχει εξασφαλίσει μέσω δωρεάς, τα έξοδα της μόνιμης στέγασης τεσσάρων Αγροτικών Ιατρών του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει πληρέστερη στελέχωσή του με ιατρικό προσωπικό.
Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια της ζητηθεί από την Διοίκηση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου το χρονικό διάστημα των δυόμιση μηνών της προσωρινής μετεγκατάστασης του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου στην Ερμιόνη, η εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών σε υπηρεσίες και παροχές υγείας να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη”.






