Πουλάς: «Το ΠΑΣΟΚ ζητά να μπει φρένο στην αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες»

Πουλάς: «Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ζητά να μπει φρένο στην αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες και εξομοίωση του επιδόματος μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες ασφαλισμένες μητέρες»

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε δύο τροπολογίες στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που ήρθε προς ψήφιση την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023.

Με την πρώτη τροπολογία επιχειρείται να μπει φρένο στις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών το 2023 για τους αγρότες ασφαλισμένους ΟΓΑ/ΕΦΚΑ, τους αυτοτελώς απασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες και ο καθορισμός μέγιστου πλαφόν 3% από το 2024, γεγονός που αποτελεί επιτακτικό αίτημα των φορέων τους. Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αντιλαμβανόμενο εγκαίρως το πρόβλημα κατέθεσε άλλες δύο φορές σχετική τροπολογία (23/11/2022 και 15/12/2022) την οποία η κυβέρνηση δεν έκανε αποδεκτή. Εάν δεν ανασταλούν οι αυξήσεις των εισφορών τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον ετησίως οι αγρότες κυμαίνονται από 144 έως 312 ευρώ ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία που έχουν επιλέξει να ασφαλιστούν.

Με τη δεύτερη τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ζητάμε τη θεσμοθέτηση τετράμηνου επιδόματος μητρότητας – όχι χαμηλότερο από τον κατώτατο μισθό – για τις μητέρες ελεύθερες επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενες προκειμένου να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους αυτούς τους κρίσιμους πρώτους μήνες.

Σημειώνεται ότι με όσα ισχύουν σήμερα, το επίδομα μητρότητας στις αποκλειστικά αυτοτελώς απασχολούμενες μητέρες – ασφαλισμένες του πρώην Ε.Τ.Α.Α. (Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., Τ.Υ.Δ.Θ., Τ.Σ.Α.Υ., Τ.Υ.Σ.) ανέρχεται συνολικά σε 800 ευρώ για διάστημα 4 μηνών (200 ευρώ μηνιαίως), στις ασφαλισμένες του πρώην ΟΑΕΕ συνολικά σε 600€ ευρώ (200 ευρώ μηνιαίως) για διάστημα 4 μηνών, ενώ στις μη μισθωτές του πρώην ΟΓΑ σε ποσό 486,77 ευρώ (χορηγείται εφάπαξ).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Ερμιονίδας: Στο ανώτερο 25% των δήμων της χώρας βάσει του Δείκτη Συνολικών Επιδόσεων

Με βάση τον Δείκτη Συνολικών Επιδόσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για το έτος 2024, ο Δήμος Ερμιονίδας με βαθμό 0,45 κατετάγη στην 83η θέση μεταξύ των 313 Δήμων για τους οποίους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: 2ο & 3ο Εργαστήριο Φωτογραφίας στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου

Με την καθοδήγηση της αγαπημένης μας διακεκριμένης φωτογράφου Υπατίας Κορνάρου, συνεχίζουμε το φωτογραφικό μας ταξίδι με δύο ακόμα δημιουργικά εργαστήρια γεμάτα φαντασία, παιχνίδι και… πολλά κλικ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »