Πουλάς: «Η Κυβέρνηση αφήνει την παιδιατρική κάλυψη στα χέρια των ιδιωτών γιατρών» (βίντεο)

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή
«Η κυβέρνηση βάζει τέλος στο σενάριο δημιουργίας ενός νέου Νοσοκομείου στην Αργολίδα και αφήνει την παιδιατρική κάλυψη του Νομού στα χέρια των γιατρών του ιδιωτικού τομέα»

Λύσεις στα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των παιδιατρικών τμημάτων των Νοσηλευτικών Μονάδων Άργους και Ναυπλίου ζήτησε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα, ο βουλευτής Αργολίδας , Ανδρέας Πουλάς, κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει.

Στην ομιλία του ο κ. Πουλάς υπενθύμισε στην Υπουργό ότι το ίδιο θέμα είχαν ξανασυζητήσει στη Βουλή στα τέλη Σεπτεμβρίου αλλά από τότε δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη αντίθετα τα προβλήματα και οι ελλείψεις με το πέρασμα του χρόνου επιδεινώνονται ακόμη περισσότερο.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Πουλάς αυτή τη στιγμή στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους δεν υπηρετεί κανένας παιδίατρος, ενώ στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου υπηρετεί μία παιδίατρος με βαθμό Διευθυντή με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία κάλυψης του προγράμματος των εφημεριών και ανεπαρκή παιδιατρική κάλυψη στα νεογνά που γεννιούνται στις Μαιευτικές Κλινικές τόσο του Άργους όσο και του Ναυπλίου. Επιπλέον, δεν έχει ακόμη λειτουργήσει η παιδιατρική κλινική της Νοσοκομειακής Μονάδας του Άργους η οποία ενώ είναι εδώ και καιρό έτοιμη και μάλιστα έχει εγκαινιαστεί ουκ ολίγες φορές παραμένει ακόμη ανενεργή.

Ο κ. Πουλάς ρώτησε την κα Γκάγκα σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προβεί το Υπουργείο για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων παιδιάτρων στις Νοσηλευτικές μονάδες Άργους και Ναυπλίου και την λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας του Άργους, καθώς και πώς σκοπεύει να καλύψει την κενή οργανική θέση του ιατρού γυναικολόγου στη γυναικολογική- μαιευτική κλινική της Νοσηλευτικής μονάδας του Άργους που θα προκύψει από τη συνταξιοδότηση του υπάρχοντος γιατρού

Από την πλευρά της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας αναφορικά με το θέμα της προκήρυξης θέσεων παιδιάτρων στο Νοσοκομείο Αργολίδας, αφού ανέφερε ότι οι προκηρύξεις είτε για μόνιμους είτε για επικουρικούς βγαίνουν άγονες πρότεινε ως λύση τη συνδρομή των ιδιωτών παιδιάτρων του Νομού στα Νοσοκομεία με μπλοκάκι καθώς όπως ανέφερε «είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνεις σε μία χώρα που τους σπούδασε λίγο πολύ δωρεάν». Αναφορικά με την λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής αλλά και την κάλυψη της θέσης του ιατρού γυναικολόγου δεν έδωσε καμία απάντηση. Τέλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός νέου Νοσοκομείου στην Αργολίδα λέγοντας πώς οι δυο Νοσηλευτικές Μονάδες Άργους και Ναυπλίου μπορούν να λειτουργούν συμπληρωματικά.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ο Πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. στη Γνωμοδοτική Επιτροπή για την Παιδεία στα Μέσα

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ν. 5253/2025, συστήθηκε και συγκροτήθηκε Γνωμοδοτική Επιτροπή για την Παιδεία στα Μέσα, η οποία θα απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες, εκπροσώπους ανεξάρτητων αρχών,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Πολιτική «κωλοτούμπα» του Σωκράτη Δωρή-Επέστρεψε στην αγκαλιά του Ορφανού

Η συγκεκριμένη επιστροφή, η οποία αποτελεί μια σοκαριστική επίδειξη κυνισμού, αναδεικνύει πώς οι βαρύτατες καταγγελίες περί διαφθοράς μπορούν να μετατραπούν, εν μια νυκτί, σε απλά εργαλεία εσωπαραταξιακού παζαριού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανακοινώθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες: Στην θέση του ο Σιδέρης μέχρι το τέλος του χρόνου-Σταθεροί Γανώσης και Μαντζούνης

Μία νέα παράταση στην θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κέρδισε ο Βασίλης Σιδέρης που παραμένει στην θέση του μέχρι το τέλος του έτους. Στις ίδιες θέσεις παρέμειναν τόσο ο Αναστάσιος Γανώσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επανεξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους – Μυκηνών ο Αντώνης Βαρδάκας

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Άργους – Μυκηνών, πρόεδρος επανεξελέγη ο Αντώνης Βαρδάκας, συγκεντρώνοντας την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Σώματος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Διοίκηση Ορφανού: Πυροτεχνήματα και απόλυτο τέλμα για το στρατόπεδο Ναυπλίου-Το ΤΕΘΑ παίρνει το «πάνω χέρι»

Από τον ρεαλισμό της συνεκμετάλλευσης, στο απόλυτο νομικό και αναπτυξιακό τέλμα – Πώς το Ναύπλιο κινδυνεύει να χάσει έναν ζωτικό χώρο την ώρα που η Κόρινθος προχωρά σε έργα – Έρευνα: Γιούλα Λαπαθιώτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων για εκλογή νέου Προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής

Η συνεδρίαση που αφορά την εκλογή μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής, σηματοδοτεί την έναρξη της 2ης θητείας της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »