Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς σε Αργολίδα & Κορινθία την Τετάρτη 16 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 16 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Κορινθίας και κατηγορία κινδύνου 3 στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.λπ.), η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η οποιασδήποτε χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://civilprotection.gov.gr.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

1ο ΓΕΛ Ναυπλίου: «Από το αλάτι στην Ιστορία – Πολωνία»: Όταν η Ιστορία συναντά τη Χημεία»

Ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό ταξίδι γνώσης και εμπειριών πραγματοποίησαν 41 μαθητές και 4 συνοδοί εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου στην Πολωνία, από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου 2026,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέα κοινωνική παρέμβαση 4,1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη στήριξη παιδιών, οικογενειών και ατόμων με αναπηρία

Έχοντας στόχο τη στήριξη των οικογενειών και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στην ενεργοποίηση νέας χρηματοδοτικής πρόσκλησης συνολικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Στην κορυφή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού «ΕΡΜΗΣ» ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος του 1ου ΓΕΛ Άργους

Μια σπουδαία πανελλήνια διάκριση στον απαιτητικό χώρο των Οικονομικών Επιστημών κατέκτησε το 1ο ΓΕΛ Άργους. Ο απόφοιτος του σχολείου, Δημήτρης Σπηλιόπουλος, πέτυχε μια εντυπωσιακή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Άργος: Στο Άξιον Εστί, ο τρύγος του μελιού γίνεται τραγούδι…

Ο τρύγος του μελιού είναι η αφορμή. Η μουσική είναι το μονοπάτι. Τιμούμε τον μόχθο της μέλισσας και τη χαρά της παρέας, σε μια βραδιά που η γλυκάδα του φρέσκου μελιού συναντά το μεράκι του χορού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »