Πιέζει τον Ορφανό η παράταξη Κωστούρου για την πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων

Πιέζει η δημοτική παράταξη “Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα” , τη δημοτική αρχή Ορφανού να θέσει σε λειτουργία επιτέλους τον εξοπλισμό για την πρόσβαση των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες στην παραλία. Η παράταξη του πρώην Δημάρχου, Δημήτρη Κωστούρου καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Ορφανού για αδράνεια και κοινωνική αναλγησία και τονίζει ότι ο καύσωνας είναι προ των πυλών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από την παράταξη “Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα” έχει ως εξής:

«Ο εμπαιγμός των συνανθρώπων μας ΑμεΑ για πρόσβαση στις παραλίες του Δήμου ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ….

Έχουν περάσει μόνο κάποιες μέρες από την πρώτη μας ανακοίνωση!!!

Η αδράνεια της Δημοτικής Αρχής Ορφανού ξεπερνά πλέον τα όρια της κοινωνικής αναλγησίας. Αν και έχει τοποθετηθεί ο εξοπλισμός για την πρόσβαση των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα στις παραλίες του Δήμου, αυτός παραμένει εκτός λειτουργίας. Τα «σπιτάκια» είναι εκεί, εγκατεστημένα και κλειδωμένα – σαν μνημεία εγκατάλειψης, εμπαιγμού και παραπλάνησης.

Το 2023, σε προεκλογικό παροξυσμό, ο κύριος Ορφανός μάς κατηγορούσε με ψέματα και συκοφαντίες, επειδή –τάχα– δεν αποκαταστήσαμε άμεσα τον εξοπλισμό μετά από βανδαλισμό. Τώρα, που είναι αυτός υπεύθυνος, πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους συμπολίτες μας ΑμΕΑ.

Μια στάλα αυτοκριτικής δεν βλάπτει. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά του δημάρχου κ. Ορφανού.

Ο εξοπλισμός υπάρχει αλλά δεν λειτουργεί. Αυτό δεν είναι μόνο αντιαισθητικό. Είναι ύβρις απέναντι στους ανθρώπους που τον χρειάζονται. Το επαναλαμβάνουμε – μήπως και φιλοτιμηθούν και το εγκαταστήσουν – είναι εμπαιγμός. Οι συμπολίτες μας ΑμεΑ δεν ζητούν χάρη. Απαιτούν σεβασμό και ισότιμη πρόσβαση.

Κάντε κάτι. Τώρα!!! Όχι αύριο, όχι «όταν είστε έτοιμοι»!!! Έρχεται καύσωνας!!! Το καλοκαίρι είναι εδώ και δεν περιμένει. Και ούτε οι ανάγκες των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα!!!

Κινητοποιηθείτε!!! Δείτε την καθημερινότητα και αντιμετωπίστε τα προβλήματα του κόσμου ΑΜΕΣΑ.

ΥΓ1: Δεν έχετε ούτε το πολιτικό σθένος να ζητήσετε μια ΣΥΓΓΝΩΜΗ με την ανευθυνότητα και την ανεπάρκεια σας για τις συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού των συνανθρώπων μας ΑμΕΑ από τις παραλίες του Δήμου!!!»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Η Σ.Ε.Τ.Α.Α. Αργολίδας καταδικάζει την επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας (Σ.Ε.Τ.Α.Α.) εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Τραγούδια της Ξενιτιάς» – Ένα μουσικό ταξίδι μνήμης και συγκίνησης σήμερα στο Λυγουριό

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας», σε συνέχεια των πολιτιστικών δράσεων του φετινού καλοκαιριού, προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά – αφιέρωμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γιάννης Ανδριανός στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα στα Δίδυμα

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός παρέστη στα Δίδυμα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον έφεδρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μήνυμα μηδενικής ανοχής από το ΕΚΑΒ Αργολίδας: «Αδιανόητο να δεχόμαστε βία την ώρα που σώζουμε ζωές»

«Η σημερινή αναβολή της διαδικασίας για δικονομικούς λόγους δεν αλλάζει την ουσία του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »