Πέθανε ο δημοσιογράφος Νάσος Αθανασίου σε ηλικία 75 ετών

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Τρίτη 2 Ιουνίου 2026, ο γνωστός δημοσιογράφος, Νάσος Αθανασίου, σε ηλικία 75 ετών. Με πολυετή παρουσία στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, υπήρξε μία από τις σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής δημοσιογραφίας, συνδέοντας το όνομά του με την εξέλιξη της τηλεόρασης, του Τύπου και του ραδιοφώνου στη χώρα.

Ο Νάσος Αθανασίου συγκαταλεγόταν στους πρωτοπόρους της ελληνικής τηλεόρασης, καθώς το 1976 παρουσίασε την πρώτη ζωντανή ενημερωτική εκπομπή με τίτλο «Κάθε μεσημέρι», αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα στην ιστορία της τηλεοπτικής ενημέρωσης.

Η ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια, όταν ακόμη σπούδαζε στη Νομική Σχολή. Από νωρίς ακολούθησε τον δρόμο της ενημέρωσης, χτίζοντας μια μακρά και πολυσχιδή επαγγελματική πορεία.

Στην τηλεόραση συνεργάστηκε με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Σεμίνα Διγενή στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΤ1, συμμετέχοντας στην εμβληματική ενημερωτική εκπομπή «Τρεις στον αέρα». Αργότερα εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Mega Channel, όπου παρουσίαζε δική του εκπομπή.
Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του διαδρομής πέρασε από σημαντικά έντυπα μέσα, εργαζόμενος στις εφημερίδες «Έθνος», «Καθημερινή» και «Ελεύθερος Τύπος». Παράλληλα, συνεργάστηκε με τα περιοδικά «Ένα» και «Εικόνες», ενώ ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα και στον χώρο του ραδιοφώνου, συμμετέχοντας σε σταθμούς όπως η ΕΡΑ, ο SKY και ο FLASH.

Παράλληλα, ανέπτυξε πολιτική δράση και εκλέχθηκε βουλευτής Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέση που διατήρησε από τον Μάιο του 2012 έως το 2023. Το ίδιο έτος αποχώρησε από το κόμμα και εντάχθηκε στη Νέα Αριστερά, συμμετέχοντας στο Μεταβατικό Πανελλαδικό Συντονιστικό της Νέας Αριστεράς.

Την είδηση θανάτου του επιβεβαίωσε και η ΕΣΗΕΑ με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε στην οποία αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με βαθιά θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του εκλεκτού συναδέλφου Νάσου Αθανασίου. Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση της Ενώσεως».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Καταδίκη της επίθεσης σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος από την ΟΝΝΕΔ Αργολίδας

Η επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος, πριν περίπου μία εβδομάδα, που λειτουργούσε εν ώρα καθήκοντος και προσπαθούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε συνάνθρωπο μας , είναι πράξη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γιάννης Ανδριανός στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» στο Πορτοχέλι

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ανδριανός, παρέστη στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ «Γεύσεις και Όψεις» στο Πορτοχέλι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Τραγούδια της Ξενιτιάς» – Ένα μουσικό ταξίδι μνήμης και συγκίνησης σήμερα στο Λυγουριό

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας», σε συνέχεια των πολιτιστικών δράσεων του φετινού καλοκαιριού, προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά – αφιέρωμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οδηγίες Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας για την προστασία από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται φέτος στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν αυξημένη επιδημιολογική επιβάρυνση από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ, η φετινή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υποβολή voucher για την εγγραφή βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει, τους νόμιμους κηδεμόνες βρεφών και νηπίων που έλαβαν voucher ότι μπορούν να το καταθέσουν στα γραφεία της Διεύθυνσης, επί της οδού Ηρακλέους 6, προκειμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »