Πάσχα 2025 – Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στον Δήμο Ερμιονίδας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πασχαλινές εκδηλώσεις του Δήμου Ερμιονίδας που συνδύασαν την ελληνική παράδοση και τη φιλοξενία, με τη συμμετοχή πλήθους κατοίκων και επισκεπτών.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος:

Με έμπνευση από έθιμα και με το κατανυκτικό κλίμα των Άγιων ημερών του Πάσχα, ο Δήμος μας διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το παραδοσιακό «Κάψιμο του Ιούδα» στην κατάμεστη από κόσμο Ερμιονίδα.

Την Κυριακή του Πάσχα, 20 Απριλίου 2025, αναβίωσε για ακόμα μια χρονιά το δρώμενο για το «Κάψιμο του Ιούδα» στο Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών και κατοίκων της περιοχής.

Στο γραφικό Λιμάνι της Ερμιόνης, καθώς και στο κοσμοπολίτικο Πόρτο Χέλι αναβίωσε το εντυπωσιακό έθιμο για το «Κάψιμο του Ιούδα» με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα, εορταστική και συγκινητική ατμόσφαιρα.

Η αναπαράσταση συνοδεύτηκε από παραδοσιακούς χορούς της Χορευτικής Ομάδας του Δήμου Ερμιονίδας και της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης, προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία για όλους.

Η επιτυχία των εκδηλώσεων οφείλεται στη συνεργασία του Δήμου και των Δημοτικών Κοινοτήτων Πορτοχελίου και Ερμιόνης με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους & Φορείς, τους Υπαλλήλους του Δήμου Ερμιονίδας, τους Χορηγούς και όλους τους Εθελοντές μας, που για ακόμα μια φορά φρόντισαν για την άψογη διοργάνωση και την ασφάλεια των παρευρισκόμενων.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην αναβίωση του εθίμου, όλους τους επισκέπτες που επέλεξαν την Ερμιονίδα μας για τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα και φυσικά όλους εσάς τους Ανθρώπους της Ερμιονίδας μας, που με τη στήριξη και την παρουσία σας, μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε μια παράδοση πολλών ετών στον όμορφο τόπο μας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, με την υπόσχεση πως το Πάσχα στην Ερμιονίδα θα συνεχίσει να αποτελεί μοναδική εμπειρία ελληνικής παράδοσης και φιλοξενίας.

Χρόνια πολλά Ερμιονίδα!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: Πολιτική θύελλα για την «ωρολογιακή βόμβα» των 7 στρεμμάτων-Ευθύνες Ορφανού δείχνει ο Φραγκιουδάκης

Σε πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης με φόντο την ασφάλεια των πολιτών έχει μετατραπεί η δημόσια συζήτηση στο Ναύπλιο, μετά τις σοβαρές καταγγελίες του ανεξάρτητου δημοτικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ένταξη έργου 700.000 ευρώ για την Επ.Ο. Άργος – Πυργέλλα – Αγία Τριάδα – Αραχναίο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην ένταξη ενός ακόμη σημαντικού έργου για τη συντήρηση και τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αργολίδας προχωρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Καταδίκη της επίθεσης σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος από την ΟΝΝΕΔ Αργολίδας

Η επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος, πριν περίπου μία εβδομάδα, που λειτουργούσε εν ώρα καθήκοντος και προσπαθούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε συνάνθρωπο μας , είναι πράξη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γιάννης Ανδριανός στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα στα Δίδυμα

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός παρέστη στα Δίδυμα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον έφεδρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δυναμική πρεμιέρα για την έκθεση «Γεύσεις & Όψεις» στο Πορτοχέλι: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια

Σε κλίμα αισιοδοξίας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Αργολίδας, πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της εκθεσιακής δραστηριότητας «Γεύσεις & Όψεις»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »