Πάνδημος η συμμετοχή των πιστών στην υποδοχή των Ιερών λειψάνων των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Πάνδημος αναμένεται να είναι η συμμετοχή των πιστών Χριστιανών στην υποδοχή των Ιερών λειψάνων των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την Ιερά Μονή, της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσσσού και Πλωμαρίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στο Ναύπλιο.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου που υιοθέτησε την θετική εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου να επιτρέψει την μεταφορά αποτμημάτων των ιερών λειψάνων έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των πιστών από διάφορα μέρη της Πελοποννήσου που αναμένεται να συρρεύσουν κατά εκατοντάδες τις ημέρες που θα βρίσκονται στο Ναύπλιο τα Ιερά λείψανα.

Η θετική γνωμοδότηση της Ιεράς Συνόδου απέναντι στο αίτημα της Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκταρίου που προώθησε την πρόταση του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας έδωσε άλλη διάσταση και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι υπεύθυνοι του Ναού δέχονται κλήσεις πιστών από διάφορα σημεία της Πελοποννήσου και όχι μόνο που ζητούν να πληροφορηθούν το τελετουργικό που θα ισχύει ώστε να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που επιβεβαιώνει και το ενδιαφέρον που υπάρχει για την μεταφορά αποτμημάτων των Ιερών λειψάνων είναι και η απόφαση του ΚΤΕΛ Αρκαδίας να προχωρήσει στην οργάνωση δρομολογίου για την μεταφορά των πιστών από την Αρκαδία στο Ναύπλιο. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα : Το ΚΤΕΛ Αρκαδίας οργανώνει εκδρομή την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου για προσκύνημα των Ιερών Λειψάνων Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης των εν Λέσβω Μαρτυρησάντων στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, στο Ναύπλιο. Τιμή Εισιτηρίου: 10€. Ώρα αναχώρησης: 15:00 μ.μ. από την Πλατεία Κολοκοτρώνη, στην Τρίπολη.

Από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας αναμένεται να παρθούν όλα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη συμμετοχή των πιστών και φυσικά αναμένεται να παρθούν και τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη και την προστασία της δημόσιας υγείας. Η 10η Οκτωβρίου σίγουρα θα είναι μία ξεχωριστή μέρα για το Ναύπλιο και ακόμα περισσότερο για τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ε.Π.Σ. Αργολίδας: Πότε και πού θα γίνει η κλήρωση για Πρωταθλήματα και Κύπελλο της νέας σεζόν

Σε ρυθμούς νέας αγωνιστικής περιόδου μπαίνει επίσημα το τοπικό ποδόσφαιρο, καθώς η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας ανακοίνωσε την ημερομηνία για την κλήρωση των διοργανώσεών της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Από τα χαρτιά στο κινητό: Ο εδαφολογικός χάρτης της Πελοποννήσου γίνεται ψηφιακός

Ένα σημαντικό έργο για την ψηφιοποίηση και αξιοποίηση της εδαφολογικής πληροφορίας στην Πελοπόννησο βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργώντας ένα σύγχρονο εργαλείο για τον πρωτογενή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Τελετή Τιμής και Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Τελετή Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ. ΜΠΡΟΔΗΜΑ – Αποκαλυπτήρια Μνημείου πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. το 1974

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Απαγόρευση μετακίνησης των φιλάθλων του Άρη στην Τρίπολη για το ματς με την Καλαμάτα

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απαγορεύεται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »