Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών με ιδιαίτερη υπερηφάνεια τίμησε το ηρωικό ‘’ΟΧΙ’’, που συμβολίζει το θάρρος, την ενότητα και τη δύναμη του Ελληνικού λαού μπροστά σε κάθε είδους επιβουλή.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στην κεντρική πλατεία, από εκπροσώπους των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών.

Εν συνεχεία ακολουθήσε η μεγάλη μαθητική παρέλαση από τα σχολεία και τους φορείς του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο Βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και άλλοι Πολιτικοί Αξιωματούχοι.

Το μήνυμα του Δήμαρχου Άργους – Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζου:

«Την 28η Οκτωβρίου εορτάζουμε το ιστορικό “ΟΧΙ”, το οποίο μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις πολεμικές αξιώσεις, που περιείχε το τελεσίγραφο που του παρέδωσε η Γερμανία στον Ιωάννη Μεταξά.
Συνέπεια αυτής της άρνησης υπήρξε ο ηρωικός αγώνας του λαού μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. 85 χρόνια μετά, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να τιμούμε τον αγώνα των προγόνων μας, στηρίζοντας την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.
Τιμούμε σήμερα την ημέρα με υπερηφάνεια και αισιοδοξία
σε ένα διαρκές μήνυμα δημοκρατίας, ελευθερίας και αλληλεγγύης».

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Γ. Γαβρήλος: Χρειάζεται άμεσα ένα συνολικό σχέδιο για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων-Κατάθεση Ερώτησης

Ερώτηση προς του Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης κατέθεσαν 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στους οποίους και ο Γιώργος Γαβρήλος, αναφορικά με την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »