Οργή απο την δημοτική παράταξη Ναύπλιο Επόμενη Μέρα : “ΚΥΡΙΕ ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗ, ΜΙΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ «ΕΝΟΤΗΤΑ»;;; ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!!!

Την άμεση αντίδραση του Δημήτρη Κωστούρου και της δημοτικής παράταξης «Ναύπλιο-Επόμενη Μέρα» προκάλεσαν οι δηλώσεις Φραγκιουδάκη μέσω των οποίων η δημοτική αρχή αποποιείται των ευθυνών της για τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει και προσπαθεί μέσω δημιουργία επικοινωνιακών τεχνασμάτων και εικονικής πραγματικότητας να βρει σανίδα σωτηρίας σε μία υποθετικά ανεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης.

Στην απάντηση που έδωσε στην δημοσιότητα η δημοτική παράταξη “Ναύπλιο-Επόμενη Μέρα” του Δημήτρη Κωστούρου αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Διαβάσαμε με προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το κείμενο του πρώην Αντιδημάρχου Οικονομικών (να μην το ξεχνάμε) και νυν Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργου Φραγκιουδάκη και μένουμε έκπληκτοι από την πολιτική του «κωλοτούμπα». Τώρα θυμήθηκε την «ενότητα» και την «κοινή ευθύνη», ενώ είναι ο ίδιος που επί δύο χρόνια λοιδορούσε, συκοφαντούσε και κουνούσε το δάχτυλο, παρουσιάζοντας το Δήμο μας περίπου ως τον χειρότερο της χώρας.

Τι άλλαξε;;;
Μήπως οι νέοι συσχετισμοί δυνάμεων εντός του Δημοτικού Συμβουλίου;
Μήπως οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις στη δημοτική αρχή;
Ή μήπως μας προετοιμάζετε για κάτι άλλο;
Όλα θα φανούν σύντομα!

Κι εδώ γεννάται ένα άλλο κρίσιμο ερώτημα: ο κ. Φραγκιουδάκης εκφράζει την προσωπική του άποψη ή λειτουργεί ως «εντολέας» του Δημάρχου; Διότι ο κ. Ορφανός, εγκλωβισμένος στις αντιφάσεις και στις εσωτερικές αντιπαλότητες της παράταξής του, δείχνει αδύναμος να πάρει ο ίδιος καθαρές πολιτικές θέσεις.

Ακόμη πιο ανησυχητικό, όμως, είναι το ότι ο κ. Φραγκιουδάκης μιλά για «θεσμική εκτροπή». Μια τέτοια κατηγορία είναι βαρύτατη, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από Αντιδήμαρχο, και μάλιστα σε μια στιγμή που η Δημοτική Αρχή Ορφανού φαίνεται να λειτουργεί κάτω από ασφυκτική πίεση. Αυτό που κάνετε, κύριε Φραγκιουδάκη, είναι να παρεμβαίνετε και να προσπαθείτε να κατευθύνετε πράξεις και συμπεριφορές, προκειμένου με τη γνωστή τακτική σας να εκβιάσετε μια κατάσταση τη στιγμή που βρίσκεστε πολιτικά στριμωγμένοι. Αυτή είναι η πραγματική εκτροπή.

Μιλά για υπευθυνότητα ο άνθρωπος που έστηνε χαλκευμένες κατηγορίες, μοίραζε «κύπελα» δυσφήμισης και παρουσίαζε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ως παράδειγμα προς αποφυγή. Μιλά για θεσμικότητα εκείνος που έλεγε ψέματα και απέφευγε να δώσει πειστικές απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που του θέταμε ξανά και ξανά:
✔️ Για τις παιδικές χαρές που παραμένουν χωρίς πιστοποίηση;
Τι είπε… ΨΕΜΑΤΑ‼️
✔️Για το στρατόπεδο Ζησιμοπούλου;
Τι είπε… ΨΕΜΑΤΑ‼️
✔️Για το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής;
Τι είπε… ΨΕΜΑΤΑ‼️
✔️Για έργα που ολοκληρώθηκαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και σήμερα οικειοποιούνται χωρίς ίχνος αναφοράς σε αυτούς που τα ξεκίνησαν;
Τι είπε… ΨΕΜΑΤΑ‼️
✔️Για το αχρείαστο δάνειο των 7,5 εκ. ευρώ με τους τόκους άλλα 4 εκ. ευρώ;
Τι είπε… ΨΕΜΑΤΑ‼️
✔️Για τις προφορικές εντολές του δημάρχου (όταν δεν υπήρχε προϋπολογισμός) και τις δωρεές;
Τι είπε… ΨΕΜΑΤΑ‼️
Για το ΧΑΡΑΤΣΙ Ορφανού στην αύξηση 56% των δημοτικών τελών;
Τι είπε… ΨΕΜΑΤΑ‼️
Για το Βουλευτικό, το Τριανόν και το θεατράκι του ΟΣΕ;
Τι είπε… ΨΕΜΑΤΑ‼️

Είναι λίγα από τα πολλά που έχει πει και έχει κάνει αυτά τα 2 χρόνια…
Και τώρα, αφού άλλαξε το σκηνικό, θυμήθηκε την «ενότητα»;

Κύριε Φραγκιουδάκη, ως «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα» δεν θα καλύψουμε τα λάθη, τις αστοχίες και τις αντιφάσεις σας πίσω από μια ψεύτικη ρητορική «ενότητας». Η αντιπολίτευση δεν είναι διακοσμητική. Είναι θεσμική υποχρέωση, είναι έλεγχος, είναι ανάδειξη προβλημάτων, είναι ασπίδα απέναντι στις αυθαιρεσίες της δημοτικής αρχής.

Εμείς θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε το συμφέρον των συμπολιτών μας. Ό,τι είναι προς το καλό του Δήμου θα μας βρει εδώ, παρόντες και έτοιμους να το συζητήσουμε. Ό,τι άλλο, θα το καυτηριάζουμε, θα το αποκαλύπτουμε και θα λέμε την αλήθεια.
Το καλό του Δήμου δεν εξυπηρετείται με «ωραία» λόγια και επικοινωνιακά τεχνάσματα, αλλά με σχέδιο, διαφάνεια και πραγματική υπευθυνότητα.

ΥΓ: Συνεχίζοντας τα ψέματα, αναφέρετε το θέμα με τα οικονομικά των σχολείων. Θα έπρεπε να το είχατε φέρει προς συζήτηση από τις 20 Αυγούστου, ώστε με το άνοιγμα των σχολείων οι διευθυντές να διαθέτουν τα απαραίτητα κονδύλια για την εύρυθμη λειτουργία.
Αντ’ αυτού, το φέρατε προς έγκριση σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, με πρόσκληση που αποστείλατε μόλις δύο ώρες (!!!) νωρίτερα, στις 20 Σεπτεμβρίου. Και όχι μόνο αυτό: στο ίδιο θέμα εντάξατε άλλες 15 τροποποιήσεις αμφίβολης σκοπιμότητας!
Το αποτέλεσμα; Δεν καταφέρατε καν να συγκεντρώσετε απαρτία, αφού αρκετοί σύμβουλοι δήλωσαν αδυναμία προσέλευσης.
Και τώρα κατηγορείτε εμάς;
Κατηγορείτε εμάς για τη δική σας προχειρότητα και ανεπάρκεια;
Απολογηθείτε στους καθηγητές, στους μαθητές και στους γονείς που την 1η Σεπτεμβρίου βρέθηκαν με ατακτοποίητες οικονομικές εκκρεμότητες.
Απολογηθείτε γιατί δεν φέρατε το θέμα ξεχωριστά, όπως όφειλε να γίνει, αλλά επιχειρήσατε να το «περάσετε» μαζί με διάφορα άλλα.

ΥΓ2: Σε όλα τα σημαντικά θέματα (Καραθώνα- Μουσείο Μπούρτζι κ. α. διδάξαμε ενότητα εσείς; Διχασμό και συκοφαντία.»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Μανώλης Μάκαρης: Σχολεία που κλείνουν – Χωριά που σβήνουν στην Πελοπόννησο

Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας 37 σχολικών μονάδων στην Πελοπόννησο (15 Δημοτικών και 22 Νηπιαγωγείων) δεν είναι μια απλή διοικητική πράξη. Είναι η πιο σκληρή απόδειξη της εγκατάλειψης της υπαίθρου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »