Ενθουσιώδης υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας στο Άργος και στο Ναύπλιο-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών βρέθηκε σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα μεταφέροντας το φως του πνεύματος, τη γνώση και τη ζωή πριν ολοκληρώσει το μεγάλο του ταξίδι με τελικό προορισμό το Παρίσι.
Σε μια τελετή που αρμόζει στον χώρο σεβόμενοι την ιστορικότητα της περιοχής και απ’ την άλλη τον έντονο συμβολισμό της άσβεστης φλόγας, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών ήταν εκεί να την υποδεχθεί με τον Ολυμπιακό Ύμνο, σε στίχους του Κωστή Παλαμά που τόσο ωραία ερμήνευσαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας.
Μετά την λήξη της τελετής ο κ. Μαλτέζος παρέδωσε αναμνηστικές πλακέτες στον Πρόεδρο της Oλυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο καθώς και στην Εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, Βερονίκ Μπρουέζ.
Οι λαμπαδηδρόμοι που μετέφεραν την Ολυμπιακή Φλόγα ήταν ο Γιώργος Χαλκίδης και ο Χαράλαμπος Σελλής.
Η Ολυμπιακή Φλόγα, ερχόμενη από τις Μυκήνες, έφτασε στο Ναύπλιο συνοδευόμενη από πομπή 15 αυτοκινήτων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε).
Οι λαμπαδηδρόμοι που μετέφεραν τη Φλόγα και το Ολυμπιακό μήνυμα της Ειρήνης ήταν οι εξής:
Νικολέτα Τσάγαρη, αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, με πανελλήνιες, πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες επιτυχίες και συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου,
Κωνσταντίνος Θεμελής, αθλητής με Αναπηρία, πανελληνιονίκης στην τοξοβολία,
Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, αθλήτρια στίβου, πολλές φορές πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης και
Mark Schiefsky, διευθυντής του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, μαραθωνοδρόμος. Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε και στο Ναύπλιο.
Στην πλατεία Συντάγματος έγινε τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, όπου η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου άναψε τον βωμό.
Κατά τη διάρκεια της τελετής έγινε ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του Εθνικού Ύμνου της Γαλλίας και του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας, με ταυτόχρονη έπαρση των 3 σημαιών.
Ακολούθησε πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: «Η ιστορία του ολυμπιονίκη Διαγόρα του Ρόδιου» που περιλαμβάνει αφηγήσεις ύμνων και ποιημάτων.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Ερμιονίδας: Στο ανώτερο 25% των δήμων της χώρας βάσει του Δείκτη Συνολικών Επιδόσεων

Με βάση τον Δείκτη Συνολικών Επιδόσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για το έτος 2024, ο Δήμος Ερμιονίδας με βαθμό 0,45 κατετάγη στην 83η θέση μεταξύ των 313 Δήμων για τους οποίους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »