Να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες της αγροτική πολιτικής από το Υπουργείο στην Περιφέρεια ζητά το ΠεΣυΠ

Το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα

Την απουσία εθνικής στρατηγικής στον αγροτικό τομέα από σειρά κυβερνήσεων, συνέπειες της οποίας αποτελούν, μεταξύ άλλων, “η εγκατάλειψη της υπαίθρου και των καλλιεργειών, καθώς και τα ελλείμματα στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων” διαπιστώνει, ανάμεσα σε άλλα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σε ψήφισμά του, μετά από την συζήτηση για τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, η οποία προηγήθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του σώματος, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, με το ίδιο ψήφισμά του, το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητεί, μεταξύ άλλων, “να εκχωρηθούν από το υπουργείο οι αρμοδιότητες της αγροτικής πολιτικής, για την ενίσχυση του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας, μεταφέροντας βέβαια τους αντίστοιχους πόρους καθώς και το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό”.

Αιτείται επίσης το σώμα “άμεση αποκατάσταση των λαθών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε σχέση με τη μειωμένη προκαταβολή των ενιαίων ενισχύσεων που δόθηκαν στους παραγωγούς”.

Την πλήρη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με το ψήφισμα μπορείτε να δείτε εδώ:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου καταδικάζει την επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ Αργολίδας

Τη σωματική επίθεση σε βάρος διασώστη του ΕΚΑΒ Αργολίδας καταδικάζει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου. Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε κατά την προσπάθεια του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »