Ναύπλιο: Με «Πτωχά» επιχειρήματα δεν πωλείται η Καραθώνα-Του Τόλη Κοΐνη

Στις προχθεσινές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του Ναυπλίου, είδαμε με έκπληξη την αντίδραση του Περιφερειάρχη (ονομάζεται Πτωχός) για την Καραθώνα.

Το θέμα της εκποίησης της μοναδικής λαϊκής πλαζ, απασχολεί το Ναύπλιο εδώ και ένα χρόνο.

• Έχουν δημοσιευτεί ΕΠΙΣΗΜΑ χάρτες, που δείχνουν τί και πού ακριβώς προβλέπεται να χτιστεί. Από τους οποίους βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι ΝΑΥΠΛΙΩΤΕΣ μένουν ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΘΩΝΑ.
• Έχουν αντιδράσει δημόσια μια σειρά πολίτες, αλλά και βουλευτές (νυν και τέως)
• Έχουν γίνει δημόσιες συγκεντρώσεις και δράσεις από τοπικές συλλογικότητες.
• Έχει συνεδριάσει κατ’ επανάληψη το Δημοτικό Συμβούλιο του Ναυπλίου και έχει εκδώσει με μεγάλη πλειοψηφία σχετικό ψήφισμα.
• Έχει υποχρεωθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να κάνει δεσμευτική δήλωση ότι θα προηγηθεί κοινωνικός διάλογος πριν από οποιαδήποτε απόφαση.

Μετά από ένα χρόνο «ΞΥΠΝΗΣΕ» και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε μια διαδικασία απολογισμού ρωτήθηκε, από παράταξη της αντιπολίτευσης, και έπρεπε να απαντήσει «τί προβλέπει για την Καραθώνα;».

Σημειώσεις αναγκαίες.

• Το Περιφερειακό Συμβούλιο με ευθύνη της πλειοψηφίας του δεν έχει απασχοληθεί με το θέμα της Καραθώνας, επί ένα χρόνο.

• Ο κ. Πτωχός δεν έχει πάρει υπεύθυνη θέση για το μέλλον του ζητήματος. Κανείς δεν γνωρίζει, εάν επιθυμεί την εκποίηση ή κάτι άλλο της μοναδικής λαϊκής πλαζ.

• Δεν έχει καλέσει σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, Δήμαρχο και φορείς του Ναυπλίου, για να λάβει τη γνώμη τους.

Γιατί;

Αυτό φάνηκε στις απαντήσεις που έδωσε (εντός εισαγωγικών τα λόγια δικά του).

• «Έχουμε από τους αρμοδίους διαφορετικές θεσμικές απαντήσεις. Ο Δήμος λέει κάτι, το ΤΑΙΠΕΔ θέλει άλλα». Λες και υπάρχει κάποια αστική διαφορά στα γειτονικά χωράφια δυο συγχωριανών… ΔΕΝ ντρέπεται; Υποβαθμίζει το θέμα ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ την πάνδημη ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ. Ποιες είναι οι διαφορετικές απόψεις;… Και αυτός τί είναι; ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ή ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ;

• «Θα πρέπει, λοιπόν, να διευθετηθούν θεσμικά όλα αυτά και μετά εμείς να παρέμβουμε» … Μα, εάν διευθετηθούν, δεν θα χρειαστεί να κάνει καμία παρέμβαση. Η συμπεριφορά αυτή αντιστοιχεί στον τρόπο αντίδρασης διορισμένου δημοσίου Υπαλλήλου και όχι εκλεγμένου Περιφερειάρχη.

• «Να ξέρετε ότι η Καραθώνα, δεν βγαίνει από το Υπερταμείο»… Πάλι λέει την μισή αλήθεια… Η ΚΑΡΑΘΩΝΑ θα βγει από τον κατάλογο ΠΡΟΣ ΕΚΠΟΙΗΣΙΝ χτημάτων του Δημοσίου (είτε το θέλει ο κ. Πτωχός, είτε όχι) …. Δεν έχει μπει πωλητήριο σε όλη την Δημόσια Περιουσία, αν και είναι ενταγμένη στο Υπερταμείο (π.χ. το Παλαμήδι είναι στο Υπερταμείο, αλλά όχι στα προς εκποίηση). Ενώ έχει σταματήσει η διαδικασία ς άλλων χτημάτων, που είχε ξεκινήσει η εκποίηση, χωρίς να σταματήσουν να ανήκουν στο Υπερταμείο.

• Και τέλειωσε την τοποθέτησή του ο κ. Πτωχός με την κλασσική επικολυρική κορώνα: «Εμείς στο Ναύπλιο, στο Άργος, και στην Αργολίδα κάνουμε έργα και θα κάνουμε και άλλα»… Με το «εμείς» εννοεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία δια του προκατόχου του (αλλά και ομοϊδεάτη του) συνυπέγραψε την εκχώρηση σε ιδιώτη παραθαλάσσιας έκτασης 45 στρεμμάτων για στήριξη της «μαρίνας Ναυπλίου» με τιμή το 1/20 (ένα εικοστό) της αντικειμενικής αξίας.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ Ο κ. ΠΤΩΧΟΣ;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Βασική με την Εθνική κορασίδων κόντρα στη Γεωργία, η Κεχαγιά του Φείδωνα

Η Εθνική Κορασίδων (WU-17) επικράτησε 4-2 της αντίστοιχης της Γεωργίας σε φιλική αναμέτρηση η οποία διεξήχθη στο προπονητικό κέντρο της οικοδέσποινας στην Τιφλίδα, στον πρώτο αγώνα της νέας προπονήτριας,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας για το νέο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Κίου

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας χαιρετίζει την επίσκεψη του κλιμακίου για τον έλεγχο του κτιρίου που θα στεγάσει την νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων στη Νέα Κίο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας: Παρουσίαση του βιβλίου της Γεωργίας Μπακάλη «Η γένεση της νέας Δράμας»

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας, οι εκδόσεις Επίκεντρο και η Ένωση Σμυρναίων παρουσιάζουν το βιβλίο της Γεωργίας Μπακάλη “Η γένεση της νέας Δράμας”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας: Ανακοίνωση για την χερσαία επέμβαση και τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Πόλη της Γάζας

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα φάση κλιμάκωσης του μακελειού που εξαπολύει το κράτος του Ισραήλ στην Πόλη της Γάζας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σε κατάσταση αποσύνθεσης οδεύει η ΔΕΥΑ Ναυπλιέων- Δέκα συνεχείς απουσίες από Λαμπρόπουλο και έξι από Φραγκιουδάκη

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκονται πλέον ιδιαίτερα σημαντικοί τομείς του Δήμου Ναυπλιέων. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι και οι συνεχείς απουσίες του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »