Ναύπλιο: Η εγκατάλειψη ξεκινά από το κτίριο της Καθαριότητας – Η ηχηρή αποτυχία Καραγιάννη (φωτο)

Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζει η πόλη του Ναυπλίου στην αυγή της τουριστικής περιόδου, καθώς ακόμα και στο κέντρο, η κατάσταση στους ακαθάριστους κοινόχρηστους χώρους είναι αποκαρδιωτική.

Η εγκατάλειψη “χτυπά” την πόρτα της ίδιας της Υπηρεσίας Καθαριότητας: σε απόσταση αναπνοής από το κτίριο που στεγάζεται, στην είσοδο του Ιστορικού Κέντρου, η βλάστηση οργιάζει με τα αγριόχορτα σε ορισμένα σημεία να ξεπερνούν το ένα μέτρο. Σημεία όπως η Πύλη της Ξηράς, το κτίριο του ΟΤΕ, το πάρκο του ΟΣΕ, έως την παιδική χαρά της Ενδεκάτης, μαρτυρούν την πλήρη αδιαφορία των υπευθύνων.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Ντίνα Καραγιάννη, η οποία βρίσκεται στην ίδια θέση διανύοντας την τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μόνο ως επιτυχημένη στο έργο της δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Τα παράπονα για τα σκουπίδια και τους ακαθάριστους χώρους, από κατοίκους και επισκέπτες, συνεχώς πληθαίνουν. Μέχρι πριν από λίγο καιρό υπήρχε η δικαιολογία της έλλειψης εμπειρίας. Τώρα, πολλοί μιλούν με τη βεβαιότητα πως πλέον πρόκειται για άρνηση ουσιαστικής ενασχόλησης με τον τομέα ευθύνης της.

Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το μηχανικό σάρωθρο που είχε βγάλει να “σφουγγαρίσει” την πλατεία Καποδίστρια, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, με το αντίστοιχο δελτίο τύπου στις 5 Ιανουαρίου 2024 που ανέφερε: “Υπό την καθοδήγηση της Κωνσταντίνας Καραγιάννη όλα τα άτομα που εργάζονται στην καθαριότητα υπερέβησαν τον εαυτό τους και μέσα σε τρεις μέρες άλλαξαν την όψη της πόλης του Ναυπλίου προκειμένου να υποδεχτεί τον κόσμο κατά τον εορτασμό των Θεοφανίων”. Πολλοί γελούσαν τότε υπενθυμίζοντας την “ατάκα” του Αβραάμ Λίνκολν: «Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους για όλον τον καιρό».

Πέρα όμως από την κριτική προς τα πρόσωπα, η ευθύνη βαραίνει πλέον αποκλειστικά τον ίδιο τον Δήμαρχο, ο οποίος οφείλει να παρέμβει και να επιβάλλει την τάξη. Οι επιχειρήσεις της πόλης προσδοκούν σε μια επιτυχημένη τουριστική σεζόν και η ποιότητα ζωής των κατοίκων δεν μπορεί να παραμένει όμηρος της αδράνειας.

Ο Δημήτρης Ορφανός οφείλει να θυμάται πως η διοίκηση του Δήμου δεν εξαντλείται στις δημόσιες σχέσεις και τα “κόκκινα χαλιά” εκδηλώσεων όπως το MEDYS, αλλά κρίνεται από τη χρηστή διαχείριση της καθημερινότητας. Εκεί όπου ο πολίτης περιμένει καθαρούς δρόμους, περιποιημένο πράσινο και σεβασμό στον δημόσιο χώρο, η παρούσα δημοτική αρχή φαίνεται να παίρνει “κάτω από τη βάση”.

Γιούλα Λαπαθιώτη

Κτίριο ΟΤΕ, απέναντι από τα γραφεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας

Πάρκο ΟΣΕ

Παιδική χαρά Ενδεκάτης

Πύλη της Ξηράς, Ιστορικό Κέντρο Ναυπλίου

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Εθελοντική Αιμοδοσία της ΟΝΝΕΔ Αργολίδας-Το μήνυμα του προέδρου, Δημήτρη Παπανικολάου (βίντεο)

Η ΟΝΝΕΔ Αργολίδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, αναλαμβάνει πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία και καλώντας τους πολίτες,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Βασίλης Σιδέρης: «Το Αρχαιολογικό Μουσείου Άργους ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους της πόλης του Άργους»

Στρατηγικό πυλώνα για την πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής αποτελεί το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους, η ολοκλήρωση του οποίου σφραγίστηκε από την καθοριστική συμβολή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1ο ΓΕΛ Ναυπλίου: «Από το αλάτι στην Ιστορία – Πολωνία»: Όταν η Ιστορία συναντά τη Χημεία»

Ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό ταξίδι γνώσης και εμπειριών πραγματοποίησαν 41 μαθητές και 4 συνοδοί εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου στην Πολωνία, από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου 2026,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους-Μυκηνών για εκλογή νέου Προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής

Σε ειδική, δημόσια, δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άργους-Μυκηνών καλεί τα μέλη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντώνιος Βαρδάκας. Η συνεδρίαση που αφορά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Λίνα Μενδώνη εγκαινιάζει σήμερα το νέο Μουσείο Άργους – Πρόσκληση από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών

Σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2026 στις 19:30, πραγματοποιούνται τα επίσημα εγκαίνια της νέας μόνιμης έκθεσης του ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους από την Υπουργό Πολιτισμού,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »