Νέος γύρος συνομιλιών για τον πρωτογενή τομέα

Συνάντηση είχε σήμερα, 09 Μαρτίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος με καθηγητές του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, με στόχο την προώθηση και τη στήριξη της Αγροτικής Παραγωγής.  Στη συνάντηση αυτή εξετάστηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας της Περιφέρειας με το Τμήμα Γεωπονίας στα παρακάτω θέματα:

– Δημιουργία πιλοτικού-ερευνητικού βοτανικού κήπου ενδημικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στις εγκαταστάσεις του ξυλοπριστηρίου στον Ταΰγετο.

– Εισαγωγή στην παραγωγική διαδικασία αυτοφυών ενδημικών φυτών μετά από μελέτη των επιθυμητών συνθηκών για την ανάπτυξη και του τρόπου πολλαπλασιασμού τους.

– Βελτίωση της καλλιεργητικής τεχνικής της Αραχίδας (Αράπικο φυστίκι) μέσω της εξυγίανσης του πολλαπλασιαστικού υλικού και αξιοποίηση των φυτικών υπολειμμάτων της στη γεωργία και την κτηνοτροφία.

– Βελτίωση καλλιεργητικών τεχνικών και ενεργειακών απαιτήσεων θερμοκηπιακών καλλιεργειών με αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), με στόχο την αύξηση των αποδόσεων και τη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από το τμήμα Γεωπονίας ο Αναστάσιος Δάρρας, αναπληρωτής καθηγητής, ο Επαμεινώντας Κάρτσωνας, επίκουρος καθηγητής και ο Ιωάννης Λυκοσκούφης, λέκτορας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Νέα εποχή για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους-Πτωχός: «Η Πελοπόννησος αποκτά τις πολιτιστικές υποδομές που της αξίζουν»

Το πλήρως ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, σηματοδοτώντας την επιστροφή ενός από τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γιάννης Κότσιρας γιορτάζει τα 30 χρόνια με μεγάλη συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

Ο Γιάννης Κότσιρας γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια στη δισκογραφία! Ο αγαπημένος ερμηνευτής και η παρέα του, που αποτελείται από εξαιρετικούς μουσικούς και συνεργάτες του Γιάννη, μας υπόσχονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γιάννης Σιάτος: «Η πράσινη μετάβαση πρέπει να ξεκινά από τις στέγες και όχι από τα βουνά της Πελοποννήσου»

Τόσο στις δύο συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Λουτράκι όσο και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το νέο χωροταξικό των ΑΠΕ, τόνισα ότι η πράσινη μετάβαση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »