“Μια φάτνη ευχές”: Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας

Τη Δευτέρα 22/12/2025 το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας άνοιξε τις πόρτες του στη μαγεία των Χριστουγέννων με μια βραδιά λουσμένη από φως και ήχους. Οι νότες έγιναν λέξεις, οι σιωπές ανάσες συγκίνησης και οι μελωδίες δρόμοι που οδήγησαν όλους μας στο νόημα των ημερών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με σεμνότητα και πάθος μπερδεύοντας την αφήγηση με τη μουσική έπλεξαν το υφαντό των Χριστουγέννων με πολλές χρωματιστές κλωστές:

Σύνολο Εγχόρδων (Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Τσάμπηρα Ιωάννα), Σύνολο Σαξοφώνων (Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Χατζημπαλάση Γεωργία), Χορωδιακό Σύνολο (Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μιχαλάκη Χριστίνα), Κιθαριστικό Σύνολο (Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κατσαρός Βασίλης, Παππά Μαρία, Λαγοπάτη Ειρήνη), 2ο Παραδοσιακό Σύνολο (Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Καρύκη Μαρία, Στόκος Επιφάνιος), Χορωδιακό Σύνολο Εκπαιδευτικών ΜΣΑ (Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μιχαλάκη Χριστίνα).

Μέσα από παραδοσιακά κάλαντα αλλά και σύγχρονες χριστουγεννιάτικες συνθέσεις μεταφέρθηκε στο κοινό το μήνυμα της ελπίδας, της συνύπαρξης και της αρμονίας. Κάθε σύνολο, κάθε φωνή και κάθε όργανο συνέβαλαν σε μια κοινή αφήγηση ότι η μουσική μπορεί να γίνει φάτνη, να χωρέσει το φως και να το προσφέρει απλόχερα.

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού δεν υπήρξε απλώς επιβράβευση· ήταν μια σιωπηλή υπόσχεση πως τέτοιες στιγμές μένουν και μας ενώνουν.

(Επιμέλεια κειμένων: Καλποδήμου Καλλιόπη)

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ναυπλιέων για την παραχώρηση της αίθουσας του Βουλευτικού και τον κ. Δημητρίου για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ετήσιο μνημόσυνο στη Φρέγκαινα του Δήμου Άργους – Μυκηνών για τους 23 εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα

Την Κυριακή 17 Μαΐου στη Φρέγκαινα του Δήμου Άργους – Μυκηνών, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τους 23 εκτελεσθέντες συμπατριώτες μας από τα γερμανικά στρατεύματα, οι οποίοι θυσιάστηκαν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υπογράφηκε η σύμβαση για τις μελέτες ανάδειξης της Νεοκλασικής Αγοράς του Άργους

Δήλωση Γιάννη Μαλτέζου, Δημάρχου Άργους – Μυκηνών κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό, για το έργο της αποκατάστασης της Νεοκλασικής Αγοράς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέο σόκ για το Ναύπλιο και τις παραλίες που έμειναν χωρίς γαλάζιες σημαίες

Μια ακόμη ντροπιαστική εξέλιξη για τον Δήμο μας φέρνει στο φως η επίσημη ανακοίνωση για τις Γαλάζιες Σημαίες. Όλες σχεδόν οι παραλίες του Ναυπλίου έμειναν εκτός βράβευσης, καθώς η δημοτική αρχή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Μετά το δημοσίευμα έτρεχαν με τα χορτοκοπτικά – Όταν ο Τοπικός Τύπος κινητοποιεί τη Δημοτική Αρχή

Ένα δημοσίευμα της ΑΡΓΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαΐου 2026, ανάγκασε την υπηρεσία Καθαριότητας σε άμεση κινητοποίηση για τα αυτονόητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ευαγγελίστρια Ναυπλίου: Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Παΐσιο για τους Υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων (φωτό)

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και πνευματικής κατάνυξης τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 18 Μαΐου 2026, η Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, με επίκεντρο την ενίσχυση και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »