Μείωση στα εισιτήρια εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους ζητά η ΠΟΠΣ από τη Μενδώνη

Την μείωση κατά 50% στο εισιτήριο εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στη χώρα, στους άνω των 65 ετών συνταξιούχων, ζητά με έγγραφό της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (Π.Ο.Π.Σ) από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Αναλυτικά:

Θέμα: Είσοδος των άνω των 65 ετών συνταξιούχων στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Σε συνέχεια του με αριθμ. πρωτ. 592/6-5-2025 εγγράφου μας προς εσάς και επειδή δεν μας έχετε απαντήσει στο ερώτημα που είχαμε θέσει, που αφορά την Κοινή υπουργική απόφαση 117624/2024-ΦΕΚ 1968/Β/29-3-2024, η οποία από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου, κατ’ έτος, καταργεί την έκπτωση κατά 50% στο εισιτήριο εισόδου στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους για τους άνω των 65 ετών, επανερχόμαστε με το παρόν μας έγγραφο.

Παρακαλούμε να ανακληθεί άμεσα η εν λόγω υπουργική απόφαση και να μην επιβαρύνονται οικονομικά με το διπλάσιο κόστος οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, που επιθυμούν να επισκεφτούν τις αρχαιότητες της πατρίδας μας.

Η ισχύς της ανωτέρω υπουργικής απόφασης στην πραγματικότητα αφαιρεί την επιθυμία και στερεί τη χαρά στην κατηγορία αυτή των συνταξιούχων να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτιστικό πλούτο της πατρίδας μας, με δεδομένο ότι και οι συντάξεις τους έχουν αποδυναμωθεί από τους μνημονιακούς νόμους και από την ακρίβεια σχεδόν στο ήμισυ.

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι πάγιο και δίκαιο αίτημά μας είναι η δωρεάν είσοδος όλων των συνταξιούχων στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Ηλίας Ηλιόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας
Νίκος Καρδαράκος

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: Περίεργη απάντηση – παρέμβαση στήριξης της δημοτικής αρχής από τους εκδότες βιβλίων και μαθήματα δημοσιογραφίας !!!

Είναι αυτό που λένε: «Εσένα τώρα ποιος σου μίλησε και πήρες θέση;». Αυτό το ερώτημα μάλλον ταιριάζει απόλυτα στους διοργανωτές της Έκθεσης Βιβλίου στο Ναύπλιο, οι οποίοι, εκτός από βιβλία,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις ΠΕ Αργολίδας και Κορινθίας την Τρίτη 18 Αυγούστου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Βραδιά με επιτυχίες μεγάλων συνθετών με τον Άγγελο Ανδριανό

Σε συνέχεια των καλοκαιρινών εμφανίσεών του στο πλευρό των Γ. Χατζηνάσιου – Στ. Κορκολή, αλλά και Χρήστου Νικολόπουλου, ο δικός μας Άγγελος Ανδριανός επιμελείται, ενορχηστρώνει και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γιάννης Ανδριανός στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» στο Πορτοχέλι

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ανδριανός, παρέστη στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ «Γεύσεις και Όψεις» στο Πορτοχέλι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σάλος στο Ναύπλιο: Καρκινογόνος αμίαντος σε ανεμογεννήτριες προκαλεί την παρέμβαση της Περιφέρειας

Έντονη ανησυχία και σοβαρά ερωτηματικά έχουν προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Ναυπλίου, μετά την αποκάλυψη ότι εξοπλισμός ανεμογεννητριών που είναι αποθηκευμένος προσωρινά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »