Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου στα Open Days του ΕΚΠΑ

Μια πολύτιμη εμπειρία επαγγελματικού προσανατολισμού είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου, συμμετέχοντας στην ενημερωτική δράση «Σπουδές στο ΕΚΠΑ», που διοργάνωσε το Γραφείο Διασύνδεσης & Επιχειρηματικότητας της Μονάδας Φοιτητικής Μέριμνας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η δράση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από 20 έως 23 Απριλίου 2026, ανοίγοντας ένα παράθυρο στον κόσμο της ανώτατης εκπαίδευσης και δίνοντας στους τελειόφοιτους τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα Τμήματα του ΕΚΠΑ, αλλά και τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές διαδρομές που αυτά προσφέρουν.

Κατά τη διάρκεια των Open Days, εκπρόσωποι των Τμημάτων παρουσίασαν το περιεχόμενο των σπουδών με τρόπο άμεσο και κατανοητό, ενώ σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού στάθηκαν δίπλα στους μαθητές, προσφέροντας καθοδήγηση και χρήσιμες συμβουλές για τις σπουδές, την οργάνωση της μελέτης και τη διαχείριση του χρόνου.

Η συμμετοχή του σχολείου πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της εκπαιδευτικού κας Πραχάλη Αυγής, προσθέτοντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην προσπάθεια ενημέρωσης και προετοιμασίας των μαθητών για τις μελλοντικές τους επιλογές.

Η Διευθύντρια
Νικολέττα Ματσιμάνη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας