Μήνυμα Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Η 3η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου ένα προσιτό, αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο που η χρήση του συμβάλει σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής αλλά και αποτελεί ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης.

Με το ποδήλατο μετακινούμαστε γρήγορα, εύκολα και χωρίς κόστος, βελτιώνουμε την υγεία μας προστατεύουμε το περιβάλλον και μειώνουμε την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ο Δήμος Ναυπλιέων κάνει μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να εισαγάγει το ποδήλατο στη ζωή των συμπολιτών και των επισκεπτών μας.

Ετοιμάζουμε τον πρώτο ποδήλατο δρόμο μήκους 1600 m που μέσω αυτού θα μπορούν οι ποδηλάτες με ασφάλεια να φτάνουν στον πεζόδρομο της βασιλέως Κωσταντίνου και από κει έως και την παραλία. Ήδη εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο οι μελέτες για δίκτυο ποδηλατόδρομων στην πόλη. Αυτά είναι κομμάτια του σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας που εκπονείται και βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Φιλοδοξούμε να δώσουμε μια νέα ρότα βιώσιμης ανάπτυξης και κινητικότητας μέσα από τη δημιουργία στο προσεχές διάστημα ενός σύγχρονου δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Επιδιώκουμε να βοηθήσουμε την πόλη του Ναυπλίου να γίνει ακόμα ομορφότερη με καλύτερες, βιώσιμες και ασφαλέστερες μετακινήσεις για όλους ώστε να κινούμαστε διαφορετικά, αθόρυβα, χωρίς ρύπανση, καθαρά και με έναν τρόπο που βοηθάει και την υγεία μας και το πορτοφόλι μας.

Η ενεργειακή κρίση και το υψηλό κόστος των μετακινήσεων (αν και αρνητικά γεγονότα) ας αποτελέσουν και αυτά αφορμές για να εντάξουμε το ποδήλατο στην καθημερινότητα μας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

«Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που μεγάλωσα», από το θεατρικό εργαστήρι “ΑΓΙΟΥΤΟ”, αύριο στην Νέα Κίο

Μετά τη θερμή υποδοχή και τον έντονο απόηχο του περασμένου μήνα, η παράσταση που έγινε θέμα συζήτησης στην πόλη επιστρέφει! Το θεατρικό εργαστήρι “ΑΓΙΟΥΤΟ” ανεβαίνει ξανά στη σκηνή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΕΛΣΤΑΤ: Οι τουριστικές περιοχές κρατάνε όρθια την οικοδομή στην Αργολίδα – Της Γιούλας Λαπαθιώτη (πίνακες)

Αργολίδα: Δεύτερη δύναμη στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2025-Οικοδομική ανάκαμψη σε Ερμιονίδα και Ναύπλιο, στασιμότητα στο Άργος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »