Λαϊκή Συσπείρωση : Αρνήθηκαν ουσιαστικά μέτρα για τα νερά του Ανάβαλου.

Την άρνηση του περιφερειακού συμβουλίου για την λήψη μέτρων που αφορούν τα νερά του Αναβάλου καταγγέλλει να ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζοντας τα ακόλουθα: Αρνήθηκε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου έστω και στο και πέντε, τώρα που οι αγρότες στον Αργολικό κάμπο ποτίζουν με υφάλμυρο νερό, λόγω εισροής θαλασσινού νερού, αρνήθηκαν να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για τα νερά του Ανάβαλου.
Από κοινού τα στελέχη της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη της νυν Περιφερειακής Αρχής Νίκα και της πρώην Περιφερειακής Αρχής Τατούλη έμειναν ικανοποιημένοι από τα ψίχουλα των 180.000 ευρώ σε κάποια μπαλώματα.
Αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τα παρακάτω αιτήματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για ψηφοφορία στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Να ξεκινήσει άμεσα η έρευνα, σύμφωνα με τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, για την βελτίωση της σύλληψης των πηγών του Ανάβαλου πριν την ανάμειξή τους με το νερό της θάλασσας.
Τον εκσυγχρονισμό, την επέκταση και τη συντήρηση με άμεση υλοποίηση των αναγκαίων τεχνικών έργων διασφάλισης της ποιότητας του νερού, των δικτύων, της μείωσης του ενεργειακού κόστους, της επάρκειας και της ορθολογικής διαχείρισης του νερού, χωρίς ΣΔΙΤ.
Να ξεκινήσουν τα έργα συντήρησης της διώρυγας του Ανάβαλου αφού βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Η απώλεια νερού στο δίκτυο εκτιμάται ότι φτάνει στο 30%.
Την κατασκευή υποδομών εμπλουτισμού των επίγειων και υπόγειων υδροφορέων, καθώς και ενεργοποίηση τεχνικών εξοικονόμησης του διαθέσιμου νερού. Ύδρευση και άρδευση με ελεγμένο, ποιοτικό, νερό. Πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου επιστημονικού τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού.
Να μειωθεί η τιμή του ρεύματος για άρδευση στους μικρούς αγρότες με πλαφόν 0,07 ανά κιλοβατώρα.
Να κουρευτούν τα χρέη των ΤΟΕΒ με διαγραφή κάθε είδους τόκων (συμβατικών, υπερημερίας κλπ), καθώς και διαγραφή χρεών των αγροτών προς τους ΤΟΕΒ σε ποσοστό 30% με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Πολλά από αυτά τα έργα και μέτρα μπορούν και πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα από τον Περιφέρεια και τα υπόλοιπα να διεκδικηθούν από την κυβέρνηση.
Να επανέλθουμε σε δύο μήνες, αρχές Σεπτέμβρη, να δούμε πώς προχωρούν αυτά τα έργα – μέτρα, έχοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Λαμπερή η τελετή αποφοίτησης 2026 για τους τελειόφοιτους του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου (βίντεο)

Χαμόγελα, αγκαλιές, αλλά και δάκρυα συγκίνησης πλημμύρισαν το 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου στην καθιερωμένη τελετή αποφοίτησης της Γ’ Λυκείου. Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, καθηγητές, γονείς και επίσημοι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Βασίλης Σιδέρης: «Το Αρχαιολογικό Μουσείου Άργους ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους της πόλης του Άργους»

Στρατηγικό πυλώνα για την πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής αποτελεί το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους, η ολοκλήρωση του οποίου σφραγίστηκε από την καθοριστική συμβολή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Στο Δημαρχείο Άργους ο Θοδωρής Παπαλουκάς – Συνάντηση με τον Γιάννη Μαλτέζο

Τον πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή Θοδωρή Παπαλουκά υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Άργους ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος, παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Σωτήρη Δαμάλα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Έμπρακτη στήριξη στη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, Danaon Cup – Λένα Πετράκη 2026

Στην τελετή λήξης της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, Danaon Cup – Λένα Πετράκη 2026, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ν. Κίου στις 26 Ιουνίου 2026 παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Στην κορυφή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού «ΕΡΜΗΣ» ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος του 1ου ΓΕΛ Άργους

Μια σπουδαία πανελλήνια διάκριση στον απαιτητικό χώρο των Οικονομικών Επιστημών κατέκτησε το 1ο ΓΕΛ Άργους. Ο απόφοιτος του σχολείου, Δημήτρης Σπηλιόπουλος, πέτυχε μια εντυπωσιακή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »