Νέα παρέμβαση Μάκαρη για το ογκώδη απορρίμματα με καίρια ερωτήματα

“Μην προσπαθείτε να διαστρεβλώσετε την πραγματικότητα γιατί τα στοιχεία που υπάρχουν σας διαψεύδουν και παράλληλα αντί να επιδίδεστε σε τέτοιες προσπάθειες ξεκαθαρίστε μας πώς θα μεταφέρετε τα ογκώδη. Αφού η φιλική σας εταιρία που αναλαμβάνει το έργο με απευθείας ανάθεση πολλών χιλιάδων ευρώ δεν έχει άδεια συλλογής και διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων, ασχολείται αν σας διαφεύγει με χωματουργικές εργασίες”. Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα περιλαμβάνει η νέα ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Μάκαρη που παρακολουθεί με συνέπεια το περιβαλλοντικό ζήτημα που έχει προκύψει στο Ναύπλιο και φαίνεται αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος για να δοθεί λύση μέσα από νόμιμες διαδικασίες.

Στην ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Μάκαρη αναφέρονται τα εξής: 

“Είναι πλέον συνήθεια της Δημοτικής Αρχής, μετά τα δημοτικά συμβούλια τα πληρωμένα φερέφωνά της να επιδίδονται σε ανακοινώσεις που αποτυπώνουν τη δική της «εικονική πραγματικότητα», εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτά που πραγματικά συμβαίνουν στις συνεδριάσεις – και όχι μόνο.

Άλλα γίνονται, άλλα λέγονται, όλα απαντώνται και παρόλα αυτά, άλλα επιχειρούν να παρουσιάσουν στις ανακοινώσεις τους.

Ευτυχώς υπάρχουν βιντεογραφημένα στη δημοσιότητα όλα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4 Σεπτεμβρίου για το θέμα των ογκωδών απορριμμάτων και τις απαντήσεις που πήραμε, τεκμήρια που καταγράφουν την πλήρη αλήθεια, χωρίς μεσάζοντες και «ερμηνείες».

Η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια ως υπεύθυνη αντιπολίτευση έκανε ερωτήσεις για το θέμα των ογκωδών στα παλιά σφαγεία περιμένοντας να πάρει απαντήσεις.

Η άρνηση του Δημάρχου και της Αντιδημάρχου καθαριότητας να δώσει επαρκής απαντήσεις, όπως και να πει το ακριβές σχέδιο που έχει για την απομάκρυνση των ογκωδών μας οδήγησε να απευθυνθούμε στον Εισαγγελέα καθώς και σε όλους τους αρμόδιους φορείς για τις παρανομίες στα Παλιά Σφαγεία.

Το πόρισμα της Πυροσβεστικής που έχουμε στα χέρια μας είναι κόλαφος για τον τομέα καθαριότητας και τον τρόπο που διαχειρίζεται τα ογκώδη. Ένα πόρισμα το οποίο ξεμπροστιάζει τα ψέματα της Αντιδημάρχου και του Δημάρχου για το πράσινο σημείο.

Αντί λοιπόν να λύσουν το θέμα που οι ίδιοι δημιούργησαν, εξέδωσαν ένα δελτίο τύπου το οποίο ανέφερε ασύστολα ψεύδη και ανακρίβειες και αυτό γιατί ξεμπροστιάστηκαν στο Πανελλήνιο μετά την έκταση που πήρε το θέμα στα Αθηναϊκά Μέσα.

Και ήταν τόσο το θράσος τους, που έφτασαν να πουν ότι τα ογκώδη που αυτοί αφήνουν εδώ και έναν χρόνο στα παλιά σφαγεία θα απομακρυνθούν σε 20 ημέρες.

ΡΩΤΑΜΕ τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο:

Που θα τα πάτε; Αφού η φιλική σας εταιρία που αναλαμβάνει το έργο με απευθείας ανάθεση πολλών χιλιάδων ευρώ δεν έχει άδεια συλλογής και διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων, ασχολείται αν σας διαφεύγει με χωματουργικές εργασίες.

Θα τα πετάτε σε λόγγους και ραχούλες της ευρύτερης περιοχής; Δημιουργώντας μεγαλύτερο πρόβλημα; Μόνο και μόνο για να καλυφθείτε επικοινωνιακά εσείς και οι πληρωμένοι σας σύμβουλοι;

Αναμένουμε τις απαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από τους πληρωμένους συμβούλους σας.

ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ

-Από τον Δήμαρχο και την κατά τα άλλα λαλίστατη αντιδήμαρχο να μας προσκομίσει τις άδειες της εταιρίας με την οποία σύναψε συμφωνία για την απομάκρυνση και διαχείριση των ογκωδών. – Να μας στείλετε όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι η εταιρία αυτή μπορεί να διαχειριστεί (χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον) όλα τα υλικά τα οποία είναι στοιβαγμένα στις παράνομες χωματερές που έχετε δημιουργήσει.

Ζητάμε επίσης ξεκάθαρο σχέδιο και δημιουργία νόμιμου “πράσινου σημείου” όπως κάνουν άλλες πόλεις της χώρας, προκειμένου τα παντός είδους απορρίμματα να ανακυκλώνονται και να διαχειρίζονται σωστά.

Και μία προτροπή: Αντί λοιπόν να ασχολείστε με το πώς θα καλύψουν οι πληρωμένοι σας σύμβουλοι τα επικοινωνιακά σας λάθη, ασχοληθείτε και λίγο με τα προβλήματα του δήμου

Η Παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» και ο επικεφαλής της Κωνσταντίνος Μάκαρης καταδίκασε από την πρώτη στιγμή το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στο Δήμο και ζήτησε να λυθεί με βάση την νομοθεσία.

Πράξεις της Δημοτικής Αρχής οι οποίες απλά καλύπτουν το πρόβλημα και το βάζουν “κάτω από το χαλί” δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές από την παράταξή μας.

Για εμάς το συμφέρον του Ναυπλιακού Λαού είναι πάνω και πέραν όλων.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ
και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ναυπλιέων
Κωνσταντίνος Μάκαρης”

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: 2ο & 3ο Εργαστήριο Φωτογραφίας στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου

Με την καθοδήγηση της αγαπημένης μας διακεκριμένης φωτογράφου Υπατίας Κορνάρου, συνεχίζουμε το φωτογραφικό μας ταξίδι με δύο ακόμα δημιουργικά εργαστήρια γεμάτα φαντασία, παιχνίδι και… πολλά κλικ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »